Veckans lag i HockeyAllsvenskan

En ny ishockeyvecka är till ända och det är hög tid för oss på Hockeybladet att presentera veckans lag. Nedan kan du läsa mer om de spelare som utmärkt sig lite extra under veckan som gått.

Målvakt: Henrik Lundberg (VIK Västerås HK)

Motivering: Tabelljumbon Västerås har vaknat till liv och tagit 4 av 6 poäng denna vecka. Mycket tack vare burväktarens strålande insatser. Lundberg har dessutom klättrat upp på en delad fjärdeplacering i HockeyAllsvenskans målvaktsliga med en räddningsprocent på 92,89. Detta är precis vad Västerås behöver.

Back: Lucas Ekeståhl-Jonsson (IF Björklöven)

Motivering: Trots en svidande förlust mot Vita Hästen tidigare i veckan tar Ekeståhl-Jonsson plats som en av två backar på denna lista. Backen fortsätter att producera som han ska för Björklöven och var en stor bidragande faktor till lagets vinst i norrlandsderbyt mot Modo. Toppar alltjämt seriens poäng- och assistliga.

Back: Alexander Younan (Vita Hästen)

Motivering: Younan har visat varför han är en av Vita Hästens bästa backar då han under veckan noterats för ett assist och sköt det matchavgörande målet mot Västervik. Backen har klättrat upp på förstaplatsen i seriens +/- liga efter succéveckan som slutade med +4 i den kolumnen. Younan är tillsammans med backkollegan Jorday Rowley en viktig pusselbit för Vita Hästen i jakten på den åtråvärda SHL-platsen.

Forward: Alex Aleardi (Mora IK)

Motivering: Mora fortsätter att imponera i HockeyAllsvenskan och tog 5 av 6 möjliga poäng under veckan som gått. Aleardis poängskörd fortsätter att blomma och han kunde, mot IK Pantern i Onsdags, noteras för ytterligare två poäng. Fortsätter forwarden på detta spår ser hösten onekligen intressant ut för dalalaget.

Forward: Rickard Palmberg (Vita Hästen)

Motivering: Allsvenskans skyttekung fortsätter att leverera. I vinstmatchen mot Björklöven i onsdags noterades Palmberg för sitt 20:e mål för säsongen och blev därmed den förste att nå 20-målsgränsen denna säsong. Palmbergs MÅLmedvetenhet hoppas kunna visa vägen för resten av laget i sikte på högre placeringar.

Forward: Sebastian Selin (Almtuna IS)

Motivering: 24-åringen har under första delen av säsongen inte riktigt fått igång maskineriet och poängskörden har lämnat en del att önska. På senare tid har Selin tagit sig i kragen och visat vad han gått för. Det ser man inte minst i matchen mot IK Oskarshamn under omgång 32 där han noterades för hela 4 poäng fördelat på tre mål och en assist. Fortsätter Skellefteåsonen i samma spår blir han en spelare att se upp för i rinken.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN