Västervik ställer in verksamheten – morgondagens match i fara

Nu har även Västervik i Hockeyallsvenskan drabbats av coronaviruset och ställer in verksamheten. Samtidigt är morgondagens match mot Södertälje ifara, skriver Dagens Västervik.

Enligt sajten Dagens Västervik är Västervik nästa klubb i Hockeyallsvenskan att drabbas av coronaviruset. Minst två spelare är konstaterade smittade med covid-19 och flera andra är sjuka och har uppvisat symtom.

– Det stämmer att vi har bekräftade fall i truppen. De har testats positivt i snabbtest och nu väntar vi svar på PCR-testerna som har följt, säger Emil Georgsson, sportchef i Västervik till Dagens Västervik och fortsätter:

– Vi har fyra spelare som ligger hemma och är sjuka, varav en har tydliga covid-19-symptom.

Match imorgon

Västervik ska spela match på bortaplan mot Södertälje imorgon är det tänkt. Minst den matchen är i fara nu när coronan hittat in i Västerviks A-lag.

– Dagens träning är inställd, och hur det blir med matchen mot Södertälje i morgon vet vi inte än, men det viktigaste nu är att agera ansvarsfullt. Vårt läkarteam diskuterar med SSK:s läkarteam. Sedan är även HockeyAllsvenskan och tävlingsnämnden informerade och involverade i den frågan, säger Georgsson.

Senaste matcherna

Under de tio senaste dagarna har Västervik spelat tre matcher, hemma mot Modo och Björklöven samt borta mot Väsby.

De kommande matcherna som till att börja med är i farozoen är Södertälje borta imorgon, Almtuna borta på fredag, Tingsryd hemma på söndag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN