Västerås segrade i sudden efter chocköppningen

Vita Hästen tog emot formstarkt Västerås på hemmaplan under kvällen i Himmelstalundshallen. Efter en svängig match avgjordes det i sudden för gästernas fördel där den stora hjälten blev tidigare Vita Hästen-spelaren Niklas Lihagen.

Matchen hann knappt börja innan huvuddomare Filip Sandstedt hittat en trippingutvisning på Västeråsspelare, något som Vita Hästen skulle ta vara på direkt. Efter knappa två minuter kunde Kruise Reddick hitta en fristående Tobias Liljendahl över centrallinjen. Efter ett hårt skott satt pucken direkt bakom Henrik Lundberg i Västeråsmålet och hemmafansen skulle få jubla direkt. Nästa mål skulle även det komma i powerplay när Alexander Younan hittar Tobias Liljendahl som nyper till direkt. Den här gången från blålinjen och det är ett mäktigt skott som till slut landar i de övre nätmaskorna. 2-0 till Vita Hästen och hemmalaget får jubla tillsammans med fansen som börjar känna vittring av seger.

Repliken skulle dock komma och matchens tredje mål kom även det i powerplay. Västerås transporterar puck bra i offensiv zon och Anton Mylläri kan slänga in pucken på mål. Efter en styrning framför Pontus Sjögren i Vita Hästen-målet letar sig pucken in i nät på något konstigt sätt och det är reducerat inför andra perioden.

Västerås fick medvind efter målet och efter att ha dominerat inledningen på andra perioden skulle även kvitteringen komma. Även det ett powerplaymål vilket var signumet för kvällen. Christopher Fish serverar en framåtrusande Fredrik Johansson som har öppet mål och klipper dit den distinkt. Västerås visade upp ett riktigt bra spel under resten av perioden och var nära ledningsmålet flera gånger om.

Viktiga poäng i bottenstriden

Efter en mållös tredje period kunde bortalaget avgöra i sudden när Christopher Fish hittar Niklas Lihagen. Lihagen som blir serverad med öppet mål har inga problem att punktera matchen och gör det. Bonuspoängen till gästerna som nu har fyra poäng upp till Björklöven och säker mark ovanför kvalstrecket.

HC Vita Hästen – VIK Västerås HK 2-3 (2-1, 0-1, 0-0, 0-1)
1-0 (01:54) Tobias Liljendahl (Kruise Reddick, August Gunnarsson), spel fem mot fyra
2-0 (06:34) Tobias Liljendahl (Alexander Younan, Kruise Reddick), spel fem mot fyra
2-1 (15:30) Anton Mylläri (Lukas Zetterberg, William Wikman), spel fem mot fyra
2-2 (27:52) Fredrik Johansson (Christopher Fish, Stefan Gråhns), spel fem mot fyra
2-3 (61:32) Niklas Lihagen (Christopher Fish, Anton Mylläri)
Skott: 27-31 (11-12, 5-9, 10-9, 1-1)
Tekningar: 33-31 (10-15, 6-11, 17-4, 0-1)
Domare: Filip Sandstedt
Linjemän: Roland Gille, David Herrwaldsson