Västerås segrade med minuten kvar – klättrar över strecket

Modo och Västerås möttes under kvällen i Fjällräven Center och det skulle visa sig bli en jämn och tät match. Avgörandet kom sent och det var en minut kvar på klockan när Västerås kunde säkra segern efter mål i powerplay.

Det var en viktig match i Örnsköldsvik under kvällen när två klassiska lag drabbade samman. Efter 60 minuters välspelad hockey skulle det till slut vara Västerås som vann efter att man avgjort med endast en minut kvar. Detta efter att man radat upp chanser för att avgöra under slutet.

Matchen började i ett högt tempo och det var Västerås som överraskande nog tog tag i taktpinnen. Ett Västerås som under de senaste två bortamatcherna blivit totalt utspelade i början av matcherna. Trycket mot Erik Hanses i Modomålet skulle visa sig ge utdelning när Fredrik Johansson skjuter pucken mot mål i powerplay. Efter att slitvargen Stefan Gråhns stått framför mål och stångats ramlar pucken in mellan benskydden på Hanses och Gråhns är sist på pucken. Ledning för gästerna efter fyra minuters spel.

Modo skulle dock hinna replikera innan periodens slut och när klockan står på 14:34 hittar Emil Molin nätet bakom Henrik Lundberg. Efter att man inom Modo förflyttat pucken väldigt bra i powerplay får Molin stå alldeles fri på andra kanten när han kan skjuta in pucken i nätmaskorna. Oavgjort inför andra perioden.

Veteranen utjämnade för Modo

Precis som i första perioden var det Västerås som skulle ta tag i taktpinnen. Den här gången är det Mikael Frycklund som sätter pucken efter en riktig dunderpärla rakt upp i nättaket från blålinjen. Utjämnat skulle det även bli precis som i första perioden när rutinerade Per-Åge Skröder hittar målet efter en situation framför målet. 2-2 inför tredje perioden och spänning i matchen gick det inte att gå miste om.

Ett avgörande mål trodde många inte sig skulle komma att ske i tredje perioden när klockan tickade upp mot full tid. Men med tre minuter kvar är Henrik Björklund tvungen att ta en utvisning i en farlig målchans för Västerås. Powerplay för gästerna och när klockan precis tickat upp på sista minuten att spela hamnar pucken till sist i mål för gästerna från Västmanland. Eddie Davidsson är sist på pucken sedan han vispat in pucken i nät bakom Hanses i Modomålet. Trots en forcering mot Västeråsmålet under slutminuten står Västerås pall och inkasserar tre oerhört viktiga poäng i kampen om det nedre strecket.

Efter dagens resultatet skiljer det därmed endast fem poäng mellan Västerås och Modo. Ned till det undre strecket har man två poäng där Björklöven ligger och nosar.

Modo Hockey – VIK Västerås HK 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
0-1 (03:37) Stefan Gråhns (Fredrik Johansson, Simon Karlsson), spel fem mot fyra
1-1 (14:34) Emil Molin (Jesper Lindgren, Patrik Karlkvist), spel fem mot fyra
1-2 (24:19) Mikael Frycklund (Marcus Bergman, Jimmie Jansson)
2-2 (27:58) Per-Åge Skröder (Jesper Lindgren, David Rundqvist), spel fem mot fyra
2-3 (19:00) Eddie Davidsson (Simon Karlsson, Fredrik Johansson), spel fem mot fyra
Skott: 24-30 (8-9, 12-11, 4-10)
Tekningar: 31-28 (12-9, 11-13, 8-6)
Utvisningar: Modo: 4×2 VIK: 6×2
Domare: Anders Sandahl
Linjemän: Jimmy Andersson, Marcus Olsson