Västerås HK möblerar om

Västerås HK väljer att sparka tränaren Martin Filander och sportchefen Niklas Johansson och istället ge förtroendet till Leksandsduon Andreas Appelgren och Johan Rosén.

Västerås hade en bra start på säsongen och man var faktiskt favoriter till att ta sig tillbaka till högsta serien, men det har varit allt anat än en bra säsong och dessvärre har formkurvan pekat nedåt under en längre tid.

Det är enkelt, vi måste agera
– Johan Fägerblad
Därför har VIK Hockey i dag meddelat att både huvudtränaren Martin Filander och sportchefen Niklas Johansson med omedelbar verkan befrias från deras tjänster. In kommer istället Leksands forne tränare Andreas Appelgren och vid hans sida Johan Rosén.
”Vi har varit i en väldigt lång svacka sen slutet av oktober. Vi kan inte vänta längre på att laget ska börja vinna igen, och därför gör vi den här ändringen nu,” säger klubbdirektören Johan Fägerblad till klubbens hemsida.
Appelgren leder laget från och med träningen på torsdag.
”Det känns otroligt inspirerande. VIK är ett lag som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är från Eskilstuna från början, så man har stått i Rocklunda många gånger som ung och tittat på VIK,” säger Appelgren och fortsätter, ”VIK har ett intressant och bra lag, ett stort intresse i staden och bra tryck i hallen. Det är en härlig arena att spela och vara i. Jag har ju varit där som motståndare många gånger. Det har alltid varit tufft att komma till Rocklunda, och det ska bli ännu tuffare framöver.”

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN