Västerås fortsatt obesegrade hemma i år – nollade Almtuna

Västerås och Almtuna drabbade samman i ABB Arena Nord under kvällen och det skulle visa sig bli en rolig historia för hemmalaget med fans. Efter 60 spelade minuter stod det 3-0 på tavlan och därmed plockar Henrik Lundberg in sin tredje nolla den här säsongen.

Matchen skulle knappt hinna börja innan Jonas Johansson skulle få kapitulera. Efter nästan två år utan ett enda gjort mål skulle forwarden Jonte Berg få näta när Anton Mylläri skjuter och Berg styr in pucken. Ledningen direkt för Västerås och den skulle utökas. Med sex minuter kvar av öppningsakten hittar Västerås nätet igen när Christopher Fish målar i powerplay sedan pucken styrts in av Almtunaback strax framför Jonas Johansson. 2-0 efter första perioden och Västerås hade medvinden i ryggen inför de sista avslutande perioderna.

Trots övertaget inför andra perioden var det Almtuna som skulle öppna bäst och efter strax två minuter tog VIK-tränaren, Christer Olsson timeout. En timeout som skulle visa sig bli värdefull. Matchbilden ändrades och istället för 2-1 blev det 3-0 när Eddie Davidsson styr in pucken i powerplay på skott från Fredrik Johansson. Tremålsledning och matchen var avgjord.

Två poäng ned till Björklöven

Västmanlänningarna spelar i tredje perioden på ledning och säkrar vinsten efter att Henrik Lundberg hållit nollan. Tre gjorda mål mot Almtunas noll och Västerås tar en viktig seger i bottenstriden där man fortsatt har två poäng tillgodo på Björklöven. Härnäst väntar Mora på bortaplan för Västerås medan Almtuna tar emot Pantern på fredagskvällen.

VIK Västerås HK – Almtuna IS 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
1-0 (02:12) Jonte Berg (Anton Mylläri, Stefan Gråhns)
2-0 (13:52) Christopher Fish (Simon Karlsson, Eddie Davidsson), spel fem mot fyra
3-0 (28:13) Eddie Davidsson (Fredrik Johansson, Simon Karlsson), spel fem mot fyra
Skott: 35-27 (14-10, 15-7, 6-10)
Tekningar: 30-24 (13-7, 10-10, 7-7)
Utvisningar: VIK: 1×2 AIS: 3×2
Domare: Johan Nordlöf
Linjemän: Oscar Leander Olsson, Marcus Bojling