Västerås får förstärkning – legendaren ska lyfta backarna

Västerås har haft en tung säsong halvvägs in i Hockeyallsvenskan. Efter 27 spelade matcher ligger man näst sist och riskerar kval. Nu får laget välbehövlig förstärkning.

I många år har Västerås varit ett lag att räkna med i toppen utav Hockeyallsvenskan. Vid flertalet gånger har laget varit en av favoriterna till att ta steget upp i SHL. Den här säsongen har dock det mesta gått emot Västeråsarna.

Ekonomiska bekymmer i klubben genom de sista åren har satt sina spår och nu ligger man näst sist och riskerar att få kvala för att inte ramla ner i division 1.

Välbehövlig förstärkning

Nu ansluter dock välbehövlig förstärkning i form av legendaren Nicklas Lidström. Med sina sju Norris-trophy, fyra Stanley Cup, ett OS-guld, samt ett VM-guld, ska nu Detroits gamla lagkapten hjälpa Västerås backar.

– Jag fick frågan av Christer Olsson att komma ut på isen vid tillfälle och hjälpa till med backarna och det kommer jag att göra när det passar mitt schema, säger Lidström till Sportbladet.

Sen tidigare har det förre NHL-proffset suttit med i Västerås styrelse och sportråd. Västerås sportchef Andreas Appelgren är nöjd med att ha Nicklas Lidström närvarande på sitt lags träningar tillsammans med tränarduon Christer Olsson och Tony Zabel.

– Nicklas har alltid vettiga saker att säga när vi pratar med honom. Han ser saker hos våra backar som ingen annan gör. Kan vara detaljer som hur de åker ut mot sargen eller vinklar skridskorna. Otroligt glädjande att han vill hjälpa oss.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN