Utslagna igår – nu värvar AIK ny målvakt

AIK blev igår utslagna på målsnöret när man föll i avgörande sudden death mot BIK Karlskoga på bortaplan. Redan idag börjar silly season och nu verkar man ha fått klart med en ny burväktare till kommande säsong.

AIK fick ett snöpligt slut på säsongen igår men trots uteblivit kval börjar man redan blicka framåt för revansch kommande säsong. Nu kan Sportbladet avslöja att man redan nu har klart med en ny målvakt till nästa sejour i HockeyAllsvenskan. Enligt uppgifter till tidningen ska Erik Källgren vara klar för Stockholmsklubben. Källgren som har meriter från spel i JVM har under de tre senaste säsongerna stått i Oskarshamnsmålet men flyttar nu till huvudstaden där han också är född. När Sportbladet frågar AIK:s sportchef, Anders Gozzi är han fåordig om uppgifterna.
– Jag har inga kommentarer på några nyförvärv eller spekulationer.

Utlånad till Oskarshamn från SHL-klubb

Den 20-årige burväktaren har under stora delar av sin hockeykarriär spelat i Linköping men har under de senaste säsongerna varit utlånad till Oskarshamn. Totalt har det blivit 45 matcher i HockeyAllsvenskan men nu byter alltså målvakten upp sig och flyttar norrut.

Källgren började sin hockeykarriär i Lidingö Vikings men har ingen förflutet sedan tidigare i den anrika Stockholmsklubben.

AIK sitter på utgående målvaktskontrakt

Klubbens nuvarande målvakter, Gaspar Kroseij och Linus Lundin sitter för nuvarande på utgående kontrakt till nästa säsong. Om AIK väljer att förlänga kontraktet med någon av dessa är ännu oklart.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN