Ullman: ”Målet är att rädda kvar SSK”

Södertälje har det tufft i HockeyAllsvenskan och ligger sist. Tidigare ikväll förlorade man den viktiga ångestmatchen mot Björklöven. Hockeybladet.nu träffade backen Erik Ullman som har överraskat i ett annars blekt Södertälje.

Södertälje förlorade det ack så viktiga bottenmötet mot Björklöven med 3-5 under onsdagskvällen efter att Björklöven avgjort matchen i den tredje perioden. Efter matchen var det en besviken Erik Ullman som äntrade den mixade zonen.
– Jävligt surt, man är arg. Träning imorgon och sen match på fredag, så det är bara att ladda om, säger Erik Ullman till Hockeybladet.nu

Trots att man förlorade matchen så fortsatte den stabila backen att övertyga likt han gjort under hela säsongen. Men själv var han inte nöjd med sin insats och efter matchen var han kritisk åt sig själv.
– Helt okej tycker jag, inte mer än så. Jag har lägen att göra mål men jag gör det inte. Jag är en offensiv back och ska göra poäng och gör jag inte de så ger jag inte laget en chans att vinna.

Den 19-årige backen får massor av förtroende och i kvällens match spelade han hela 22 minuter. Såhär säger han om förtroendet.
– Jättekul, absolut. Jag och Mats försöker dagligen prata om spelet och hur jag löser vissa situationer. Mats har mycket erfarenhet från sin karriär, så det är klart man lyssnar och tar åt sig.

Vad behöver du bli bättre på?
– Jag skulle behöva lite mer fysik. Jag behöver bli starkare. Det är lite både och, jag måste orka upp och ner. Så allt för mycket kilon kan jag inte lägga på mig, säger han med ett skratt.

Södertälje ligger sist i HockeyAllsvenskan och har efter dagens match hela 15 poäng upp till platsen ovanför strecket. Succén har givetvis inte gått ögonen förbi och SHL-lagen lär hålla koll på Ullman. Men det är något han försöker lägga åt sidan under säsongen.
– Målet är att hålla kvar SSK i HockeyAllsvenskan och sedan får vi se var det leder.

Och ni klarar er kvar?
– Det ska vi göra.

Som flera av er säkert noterat har Ullman spelat med galler de senaste matcherna trots att han har passerat åldersgränsen. Det beror på att han har slagit ut sina tänder och ej får ta emot fler smällar. Men så fort tänderna är fixade kommer han att återgå till visiret igen.
– Jag har slagit ut tänderna eftersom jag fick en puck i munnen. Mina framtänder är lite lösa och jag får inte ta fler smällar, det är därför jag kör med galler. Man tog ju av gallret för några säsonger sedan, så man är ganska van. Men så fort tänderna är fixade så blir det visir igen, säger han.

Finns det en dröm om SHL-spel?
– Jag spelar i HockeyAllsvenskan nu, det är mitt jobb och min vardag så det gäller att fokusera på det. Självklart ska man drömma och ha målsättningar, så är det ju.

Är det någon SHL-klubb som visat intresse?
– Nej, det kan jag inte säga, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN