Tvingas sluta – blott 26 år gammal

En tackling kan släcka en hel hockeykarriär. Det fick en före detta Vita Hästen-forward erfara och meddelade idag att karriären är över.

Huvudtacklingar och domarkvalitén är två frekvent återkommande ämnen inom svensk hockey. En som drabbades av en omdiskuterad tackling var den nu mer före detta Vita Hästen-forwarden Markus Gunnarsson. Det var en smäll mot huvudet som Gunnarsson åkte på i en match mot Asplöven den 31 oktober 2015 och for in i sargen handlöst uppger Folkbladet.

Konsekvenserna av tacklingen blev tillslut att 26-åringen nu tvingas lägga av med ishockeyn för gott.
– Jag har övervägt fram och tillbaka många gånger och hört mig för med läkare och spelare med samma erfarenheter. Hur mycket jag än vill spela är det inte värt riskerna. Det finns många skräckexempel med killar som fått så bestående men att de inte ens kan arbeta. Jag vågar inte riskera att åka på en smäll till, berättar han i en intervju med Folkbladet och fortsätter:.
– Första tiden tog jag det bara lugnt och höll i gång med promenader och cykling. När sommarträningen drog igång bestämde jag tillsammans med läkarteamet att hänga med på fysträningen fullt ut oavsett hur det kändes med huvudvärk och hjärntrötthet. Det gick rätt okej, men när vi skulle gå på is hade jag svårt att hänga med.

Blir supporter

Alla karriären tar slut någon gång. Även om detta slutet inte är att önska någon så har Gunnarsson hittat en ny karriär. För Folkbladet berättar han om sina studier och är till sommaren klar med sin utbildning till ingenjör, men hinner med lite annat på fritiden också.
– Jag älskar hockey och ser fram emot att få bli en supporter istället.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN