Tuff drabbning väntar mellan Tingsryd och Huddinge

Ikväll släpps pucken i Nelson Garden Arena i Tingsryd. Det är dags för den första matchen i Playoff 3, den sista rundan innan lagen till Kvalserien som ska ta ut vilka fyra lag som ska spela HockeyAllsvenskan 2015/16 kan börja.

Tingsryd som placerade sig på en tredjeplats i den urstarka södra serien ska möta det enda laget som är kvar från den östra, Huddinge från södra Stockholm. Den södra serien dominerar såklart även denna säsong, med chansen att spela HockeyAllsvenskan nästa säsong så är hela tre lag av sex kvar i racet. Förra året var hälften av lagen i Kvalserien från den södra serien.

Tingsryd vet hur det är att spela kvalserien, går man dit i år blir det tredje året i rad. Förra året placerade man sig på en fjärdeplats och året innan kom man trea och åkte ur HockeyAllsvenskan. Det känns kanske dumt att jämföra, men om man kollar på de båda lagens säsonger så är de ganska lika. Tingsryd tog 25 poäng i Allettan och 44 poäng i grundserien, samtidigt tog Huddinge tog 28 poäng i Allettan och hela 55 poäng i grundserien. Ska detta göra Huddinge till favoriter? Nja, knappast. Huddinges forward Jesper Kokkonen var med och mötte Tingsryd förra året i Playoff 2, då med Västervik säger till Hockeybladet.
– Det är de som har pressen på sig, de har ju gått genom playoffserien med två raka matcher mot både Kallinge-Ronneby och Kristianstad. Vi är det enda laget som är kvar som har spelat tre tuffa matcher i både playoff 1 och 2.

Huddinge kommer från den så kallade tunnelbaneserien i Stockholm som möjligen är den sämsta eller i alla fall den näst sämsta i de fyra Hockeyettan-seriena. Huddinge vann serien överlägset och man ledde Allettan ganska länge. Det blev tre mycket tuffa matcher mot lokalkonkurrenten Haninge och Östersund i playoff 1 och 2.

Hur ser det ut med statistiken för dessa lag då, kan det ha ett avgörande med hemma eller bortamatch? Huddinge har för tredje gången i rad, fått fördelen av att spela den tredje matchen i Björkängshallen. Tingsryd tog nästan dubbelt så många poäng på hemmaplan som bortaplan i Allettan, 16 hemma och nio borta. Huddinge var lite jämnare, 16 poäng hemma och 12 poäng borta. Hur det går vet vi klockan 19.00 ikväll då matchen startar.

Tips: Huddinge drar det längsta strået i denna serie, 2-1 i matcher. Det kommer att bli otroligt jämna matcher.

I den andra matchserien ställs Troja/Ljungby mot Västervik.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN