Waltin ger tryout-spelaren chansen i match

För drygt två veckor sedan skrev Axel Blomqvist på ett tryout-kontrakt med Södertälje. Kontraktet skulle bara gälla i träning, men nu ger tränare Mats Waltin den stora forwarden chansen i match. Forwarden finns med i kvällens laguppställning. 

Forwarden Axel Blomqvist är på troyout hos Södertälje. När kontraktet skrev var det tänkt att det först och främst skulle gälla träning, men nu meddelar tränaren Mats Waltin att den storväxte forwarden får chansen att visa upp sig i kvällens match mot Mora.

– Spännande spelare. Han har en storlek men trots sin storlek så har han en väldigt bra teknik och får upp en bra fart, han är duktig på att skydda pucken, han har kvaliteter, framför allt i sista delen av anfallszonen. Han har en förmåga att skapa både på egen hand men också tack vare sin speluppfattning, det ska bli kul att se honom nu i matchsituationer, säger SSK-tränaren Mats Waltin till LT.se

Han kommer närmast från Nordamerika och Winnipeg Jets organisation men har inte spelat seniorhockey i Sverige. Han är född och uppvuxen i Skåne och Osby men fostrades i Rögle BK innan han 2012 lämnade för Nordamerika och Winnipeg Jets organisation.

Efter nio dagar i träning är det ikväll dags för match. Forwarden ser fram emot matchen även om det står ett kontrakt på spel.
– Det känns bra, det är inget att göra åt, det är bara att gå ut och köra, säger Blomqvist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN