Tingsryd vann på straffar efter sen kvittering

Pantern kopplade greppet om matchen i den första perioden, men Tingsryd kämpade sig ikapp och kvitterade med 22 sekunder kvar. Straffar avgjorde och där tog Tingsryd hem bonuspoängen.

Pantern öppnade mycket starkt och gjorde 1-0 efter bara tre minuter. Jacob Cederholm klev in mot slottet från sin backposition och sköt in sitt första mål för säsongen. Båda lagen spelade bra efter målet men lyckades inte komma till några riktiga farligheter. Efter ett tag ökade Pantern på till 2-0 efter en soloprestation av Kim Johansson.

En bit in i andra fick Tingsryd chansen att komma närmare hemmalaget då Robin Dahse tilldelades en utvisning. Ingen större lycka infann sig i det numerära överläget och jakten fortsatte. Målet kom istället efter tolv spelade minuter då Adam Åkesson tog sikte och pricksköt in reduceringen.

Sen kvittering tog matchen till straffar

I tredje försökte Tingsryd forcera men möttes konstant av ett kompakt hemmaförsvar. Försök på försök slutade i intet och Pantern såg ut att gå mot segern. Med bara några minuter kvar drog hemmalaget på sig två onödiga utvisningar och gav Tingsryd chansen att kvittera i 5 mot 3. Något mål blev det aldrig i den spelformen, utan kvitteringen kom med endast 22 sekunder kvar av ordinarie speltid. Inget mål gjordes i förlängningen och matchen fick avgöras på straffar. Där var Tingsryd det bättre laget och man befäste därmed sin tredjeplats i tabellen.

Pantern – Tingsryd 2-3 (2-0, 0-1, 0-1, 0-0, 0-1)
1-0 (03:03) Jacob Cederholm (Oscar Nord, Robin Dahse)
2-0 (15:59) Kim Johansson (Jacob Cederholm, Andreas Söderberg)
2-1 (31:45) Adam Åkesson (Daniel Norbe, Nikolai Meyer)
2-2 (59:38) Emil Forslund (Nikolai Meyer, Niklas Johansson)
2-3 (65:00) Jonathan Johnsson, avgörande straff
Skott: 29-24
Tekningar: 37-29