Tingsryd vann i Dackehallen – poäng i sju raka matcher

Ett formstarkt Tingsryd AIF tog emot Södertälje SK hemma i Nelson Garden Arena och gick segrande ur matchen. Nu har man tagit poäng i sju raka matcher.

Det stod 1-1 i matcher mellan lagen inför kvällens drabbning. Båda lagen hade vunnit en match var på bortaplan innan mot varandra. Ikväll ville dock Tingsryd annorlunda och ändrade på det.

Bra utdelning i power-play

Redan efter två minuter spel in i den första perioden, spräckte Tingsryds kanadensare Zack Phillips nollan bakom Alexander Sahlin i Södertäljes kasse. Matchen fortsatte senare att med bra utdelning i power-play när Södertälje kunde pricka in kvitteringen genom Henrik Thegel.

I den andra perioden kom båda lagen ut med ett mål vardera i power-play. Det skulle även bli flera när Tingsryd åter tar ledningen i matchen genom Jacob Dahlström, även denna gång med en man mer på banan.

2-1 stod sig senare matchen ut och det innebär att Tingsryd fortsätter sina fina svit med poäng i sju raka matcher. Södertälje åkte på sin andra raka förlust efter nederlaget mot Pantern senast. Laget har dessutom bara en seger på de fem senaste matcherna och ligger sist i Hockeyallsvenskan.

Tingsryd AIF – Södertälje SK 2 – 1 (1-1, 1-0, 0-0)
1-0 (02.01) Zackary Phillips (Niklas Johansson, Johan Ericsson), spel fem mot fyra
1-1 (12.00) Henrik Thegel (Adam Hansen, Robin Nilsson), spel fem mot fyra
2-1 (38.16) Jacob Dahlström (Niklas Johansson, Nicolai Bryhnisveen), spel fem mot fyra
Skott: 30 – 27 (8-9, 10-7, 12-11)
Tekningar: 28 – 34
Domare: Peter Lyth
Linjemän: Tom Wågström, Viktor Hafsäter