Tingsryd tog tillbaka serieledningen

Tingsryds Nordamerikaner värvades in för att leverera och levererat har de. I kvällens möte med Västerås visade de sin klass.

Transatlanterna Eric Castonguay och Denny Kearny låg båda bakom Tingsryds tre mål i kvällens segermatch mot Västerås. I och med vinsten klev dessutom Tingsryd förbi AIK i tabellen och återtog serieledningen.

Nordamerikanerna värvades inför säsongen in för att ge smålänningarna extra tyngd och spets i sitt spel och hittills har duon tillsammans på 38 matcher producerat totalt 53 poäng och det mesta talar för att vi kommer att få se mer poäng från dessa herrar.

Hemmalaget tog ledningen genom Castonguay när han prickade in 1-0 bakom Västerås-keepern Marcus Dahlbom. 1-0 stod sig perioden ut, men i mittakten vände Västerås som både kvitterade genom Jan Urbas och sedan tog ledningen efter det att Charlie Cook hittat rätt bakom Johannes Jönsson i TAIF-målet.

Men Tingsryd ville annat och Västerås glädje varade inte länge. Castonguay sköt in kvitteringen och även sitt andra mål denna kväll. Innan perioden var till ända skulle även Kearny sälla sig till målskaran när han med endast 36 sekunder kvar av mittakten prickade in 3-2, vilket också skulle visa sig bli det matchvinnande målet.

Den sista perioden förblev mållös och Johannes Jönsson fick flertalet gånger visa prov på sin skicklighet i kassen. Tre tunga poäng till Tingsryd som därmed återtog första platsen i tabellen.

Västerås tränare Martin Filander var riktigt besviken efter matchen: –”Vi ger bort den här matchen. Det är så jävla bittert och frusterande. Vi gör en bra match och vänder, men sedan är det två helt horribla mål som vi släpper in och som kostar oss mycket poäng,” sa han till C More.

Eric Castonguays var däremot på betydligt bättre humör och sa till C More: –”Det var kanske misstag som var lite avgörande i slutet, men vi gjorde det bra. Det är så himla kul att komma till rinken varje dag. Vi har en sådan bra grupp.”

Tingsryd AIF-VIK Västerås HK 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)
Skott: 28-34 (13-10, 10-11, 5-13)
Utv: 12-26 (0-2, 6-2, 6-22)Arena: Nelson Garden Arena, Tingsryd
Publik: 1 687
Domare: Filip Sandstedt

Målskyttar Tingsryd:
Eric Castonguay (2), Denny Kearny

Målskyttar Västerås:
Jan Urbas, Charlie Cook

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN