Tingsryd tar emot ett sargat Björklöven på hemmais

Tingsryd möter Björklöven under onsdagskvällen i Nelson Garden Arena när viktiga poäng står på spel. Björklöven som har sju raka förluster har under säsongen vunnit två av tre möten med Tingsryd, fortsätter den positiva trenden eller den negativa trenden?

Det är en intressant match vi har framför oss under kvällen när Tingsryd spelar på hemmais mot Björklöven. Tingsryd har sedan årsskiftet endast vunnit fyra av nio matcher medan det fortsätter gå kräftgång för det klassiska laget från Umeå.

Tingsryd kommer senast från en vinst mot formsvaga Södertälje och nu ska man återigen ställas mot ett formsvagt lag, Björklöven. Smålandslaget placerar sig närvarande på en fjärde plats i tabellen och förväntas vara ett av lagen som kan utmana om en kvalplats mot ett SHL-lag till våren. Tingsryd gick under 2016 riktigt starkt men har under januari förlorat mer än man vunnit. Är det något Björklöven kan ta vara på när man är revanschsugna efter snöpliga förlusten i sexpoängsmatchen mot Västerås förra veckan?

Förstärkt med två nya backar – förväntas bilda backpar

Björklöven har under hela säsongen blandat och gett. Man har haft tre olika huvudtränare i båset under säsongen och för närvarande är det Joakim Fagervall som står i båset sedan man sparkat Markus Åkerblom. Fagervall har ännu inte vunnit men kommer segern mot hans tidigare klubb? Björklöven har dock ett övertag på hemmalaget Tingsryd den här säsongen då man vunnit två av tre matcher. Gör man samma procedur idag som man gjort tidigare när man senast mötte Tingsryd borta? Då kunde Umeågänget åka hem med tre poäng sedan man vunnit med 3-4. Björklöven har under helgen förstärkt med två backar, Mikko Pukka och Linus Högberg. Båda två förväntas bilda backpar och förstärka backsidan hos bortalaget.

”Det kan inte alltid gå på räls”

Hockeybladet.nu kontaktade Tingsrydskännaren och bloggaren Kim Henningsson för att höra vad han tror om kvällens match.

– Hur ser det ut i Tingsrydslägret inför dagens match? Har ni några skador som spökar? Någon spelare som stuckit ut på sista tiden?

– Alla spelare tillgängliga, dock är det ett frågetecken för Oscar Holst på grund av skada. Annars så är alla tillgängliga för match. Jag måste säga att det är flera spelare som har vart bra, måste hylla kedjan med Filip Owesson, Adam Persson och Oscar Holst som grisar på otroligt bra och gör det jobbigt för motståndarna. Sen fortsätter målvakten Niklas Rubin att vara stabil i kassen.

– Ni har förlorat fem av nio matcher efter nyår. Vad beror det på?

– Det är inte konstigt att man förlorar några matcher ibland. Det kan inte alltid gå på räls som det gjorde under fjolåret. Det är små detaljer man har tummat på i spelet. Man har gjort det för svårt emellanåt – särskilt spelet i egen zon. Sen ska man göra en del grejer lite för snyggt offensivt, en passning för mycket när man har läge för skott t.ex.

– Är det något som oroar dig inför stundande kval?

– Vi ska först nå en plats i slutspelsserien då det är så otroligt tajt i den här serien. Vågar aldrig ta ut något i förskott, det är sen gammalt. Men om det är något så är det att vi måste vara mer nogranna i egen zon, spela enkelt, dumpa puck till icing om vi är under press istället för att spela oss ut snyggt och få ett mål i baken. Annars är väl jag relativt nöjd. Men det är många som klagar på powerplayspelet som går upp och ner. Men det var även mycket upp och ner ifjol men såklart hoppas man att special teams höjs några snäpp.

Avslutningsvis, vad tror du om kvällens match?

– Hoppas såklart på en seger mot ett sargat Björklöven. Men det kommer bli tufft och tajt ändå. Tippar 3-1 till Tingsryd.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN