Tingsryd och Västervik klara för kvalserien.

Redan i fredags blev det ena smålandslaget Tingsryd klara för Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Igår, lördag, blev det andra, Västervik, klara för kvalserien.

Hockeybladet förutspådde att Huddinge och Troja skulle vara lagen som gjorde AIK, Södertälje, Sundvall och Pantern sällskap till Kvalserien. Det blev precis tvärt om, däremot förutspåddes jämna matcher i Play Off 3 och det blev det sannerligen. Samtliga matcher gick till övertid.

Sundsvall går upp
Torsdag 12 mars startar Kvalserien till HockeyAllsvenskan, där blir Sundsvall ett av lagen att räkna med. Det kan bli heta derbyn mot Timrå nästa säsong. Timrå drog sig loss i från det forna Sundsvall/Timrå och gjorde succé med Elitserien ställs nu alltså mot ”laget som blev kvar”, spännande derbyn om Sundsvall går upp. Resten av kvalserien är rätt öppen.

AIK klarar sig kvar
AIK borde klara sig kvar i HockeyAllsvenskan, men humöret och ekonomin är inte på topp hos Solnalaget. Det som kan rädda dem är att det är hela fyra lag av sex som går upp till HockeyAllsvenskan. Det är bara två lag som kan ”misslyckas” att gå upp/stanna kvar.

Södertälje har haft en turbulent säsong och Pantern som inte har förutsättningarna att spela på en högre nivå, blir de lag som missar HockeyAllsvenskan nästa säsong.

Till HockeyAllsvenskan går enligt våra tips, AIK, Sundsvall, Tingsryd och Västervik. Till HockeyEttan går med andra ord Pantern och Södertälje.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN