Tingsryd nollades på hemmaplan – av ett starkt Björklöven

Björklöven tog tre viktiga poäng ikväll mot Tingsryd och får där med behålla första platsen i hockeyallsvenskan med ett hungrigt Timrå jagandes under dem.

Björklöven tog tre viktiga poäng i Nelson Garden Arena när Tingsryd nollades. Björklöven som senast förlorade med 3-5 mot Väsby och Tingsryd som kommer efter en vinst med 3-9 i Norrköping mot Vita hästen. En bra start på Björklövens bortaturné.

Mållös start

I första perioden såg det jämnt ut åt båda lagen och efter 2 minuter vardera i numerärt överläge stod matchen fortfarande 0-0 trots att Tingsryd spelar ligans bästa powerplay. När klockan ringer för periodpaus står det fortfarande 0-0 och varken hemmalaget Tingsryd eller Björklöven har haft något riktigt farligt målläge och perioden blir mållös.

Stabil ledning

När Björklöven får chans igen i numerärt överläge i andra perioden passar Alexander Deilert på att trycka dit 0-1 till bortalaget Björklöven. Några minuter efter gör Alexandeer Hutchings 0-2 genom ett skott rakt upp i krysset där Tinsgryds målvakt Adam Åhman inte ser någonting.Det ser inte riktigt ut som att Tingsryd kommer äta sig tillbaka i matchen och det gör dem inte heller. I tredje perioden spelar Björklöven bra och trots nästan fyra minuters spel i numerärt överläge lyckas inte Tingsryd trycka dit pucken på Björklövens Connor Ingram. Istället gör Björklöven 0-3 med fyra minuter kvar att spela och blir välförtjänt matchens vinnande lag.

Matchvinnare

Kvällens matchvinnare är Björklövens Connor Ingram som stod mellan stolparna och inte släppte in något mål till hemmalaget Tingsryd under kvällens drabbning i Nelson Garden Arena. En skön start för bortalaget som nu ska vidare för att möta Kristianstad och Almtuna på sin bortaturné.