Timrå bröt dyster svit – avgjorde utan supertalangerna

Timrå tog under kvällen emot ett Mora i NHK Arena. Timrå som kom till dagens hemmamatch med fyra raka förluster i bagaget kunde avgöra sent och vann till sist mot Mora med 3-2. Därmed bryter man sin dystra svit medan Mora kvitterar in sin andra raka förlust.

Första målet för kvällen skulle komma redan innan klockan slagit halvtid i första perioden. Johan Johnsson kunde hitta en lucka i nätmaskorna och Christian Engstrands nolla var spräckt efter 09.12 på assist från backarna John Westin och Robin Persson. Nästa mål skulle det dock få väntas länge på.

Efter en minut och 49 sekunder i tredje perioden hittar Moras superback, Kevin Gagné nätet bakom Adam Ohre i Timråmålet. Kanadensaren gör därmed sitt fjärde mål för säsongen och assistpoängen går till poängsprutan Pierre Engvall. Avgörandet skulle dock komma och det skulle dröja tills det återstod ungefär fyra minuter kvar. I det tredje raka powerplayet skulle Timråpubliken få jubla när inlånade Jesper Boqvist nätar. Exakt en minut efter att Emil Bejmo satt sig på botbänken får lagkapten återvända men nu med underläge. Den berömda spiken i kistan skulle dock komma kort därefter.

Backen John Westin dödar matchen och utökar ledningen, 58 sekunder efter Boqvists mål. Trots en anstormning från Mora under slutet med bland annat powerplayspel blir det ingen kvittering. Mathias Bromé kan snygga till siffrorna och reducerar med en sekund kvar men närmre än så kommer inte Dalalaget ikväll.

Tre poäng till Timrå och Mora vänder hem till Dalarna med sin andra raka förlust. Notera att både Jonathan Dahlén och Elias Pettersson saknades i Timrå på grund av det kommande JVM:et.

Timrå IK – Mora IK 3-2 (1-0, 0-0, 2-2)
1-0 (09:12) Johan Johnsson (John Westin, Robin Persson)
1-1 (41:49) Kevin Gagné (Pierre Engvall)
2-1 (56:11) Jesper Boqvist (Sebastian Lauritzen), spel fem mot fyra
3-1 (57:09) John Westin (Jeremy Boyce-Rotevall, Andreas Stene)
3-2 (59:59) Mathias Bromé
Skott: 28-22
Tekningar: 24-26