Foto: Bildbyrån

Den tidigare Rögle-backen och tillika Karlskoga-spelaren Rasmus Bengtsson berättar om hur det är att spela mot tidigare klubben. Dessutom talar han ut om gårdagens match som Karlskoga förlorade efter förlängning.

Karlskoga förlorade återigen efter att ha dippat i den tredje perioden. Den tidigare Rögle-backen Rasmus Bengtsson sammanfattar matchen med en stor suck.
– Det är tungt såklart, vi gör en väldigt bra match både i första och andra perioden. Men sedan tappar vi i tredje återigen, och de får göra ett kvitteringsmål. Sedan tycker jag ändå att vi studsar upp i förlängningen och skapar några heta chanser, men sedan får de avgöra matchen, det är klart det är tufft.

Tycker du ni borde ha vunnit matchen?
– Svårt att säga, vi förtjänar i alla fall att ha vunnit en match. Men vi ger inte upp, jag tycker vi har varit med i alla matcher, så det är något att bygga vidare på.

Hyllar lagkamraten

Återigen var det en storstilad insats av BIK Karlskogas målvakt, Emil Kruse som stod för flertalet fenomenala räddningar. Rasmus Bengtsson hyllar sin kollega där bak i kassen.
– Han har varit jättebra hela vägen i slutspelet, så det är en trygghet att ha honom där bak, säger han.

”Jag känner att jag får extra energi där ute hela tiden”

För den 23-årige backen är Lindab Arena hans gamla hem och han känner många i och runt föreningen Rögle BK. Han trivs och känner extra glädje när han får spela inför nära och kära som sitter på läktaren.
– Det är kul, jag känner att jag får extra energi där ute hela tiden och kanske nästan vågar lite mer. Man vill visa sig från sin bästa sida när man är här hemma, berättar han.

På onsdag väntar match fyra på hemmaplan och det är en match man måste vinna om man vill att chansen om en SHL-plats ska fortsätta leva.
– Det blir en måstematch i Nobelhallen nu, och sedan får vi ta det därifrån.

Ni måste vinna fyra raka matcher nu, det blir tufft…?
– Så är det, men ingenting är omöjligt. Vi får försöka ta en match i taget och göra match av det, avslutar han.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer