Tidigare Djurgårdsspelarna ställs mot AIK på Hovet

När Vita Hästen ställs mot AIK är det tre spelare i bortalaget som ser fram extra mycket mot matchen. I Norrköpingslaget spelar tre före detta Djurgårdsspelare.

För tre av spelarna i Vita Hästen blir kvällens möte med AIK något speciellt. Trion Mattias Kalin, Tobias Liljendahl och Simon Mitman är nämligen fostrade i Djurgårdens juniorhockey.

– I och med att man spelat i DIF under juniortiden så är de klart att man tycker det är speciellt med matcher mot AIK. Brukar vara roliga och tuffa matcher att spela, säger Tobias Liljendahl till Vita Hästens hemsida.

Ställs mot gamla derbyrivalen

Alla tre har spelat matcher i Djurgårdens A-lag, Mattias Kalin spelade en säsong i HockeyAllsvenskan med Djurgården, Liljendahl noterades för tre matcher i A-laget. Simon Mitman är den enda i trion som spelat i SHL, 18 matcher blev det för honom.

AIK kommer till spel på hemmaplan med två raka förluster i Småland mot Oskarshamn och Västervik, två matcher med noll gjorda mål och sammanlagt nio insläppta mål. Dessutom har AIK förstemålvakten Gasper Kroselj skadad, vilket gör att pressen ligger på reserven Linus Lundin.

Förutom Gasper Kroselj har AIK backen Jonathan Andersson på skadelistan. Vita Hästen meddelar att de har fullt lag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN