Tidigare anställd stämmer Allsvensk klubb

Vita Hästen har ekonomiskt sätt haft det tufft på sistone. Nu har Norrköpingslaget även blivit stämda av en tidigare anställd. 

Johannes Cakar jobbade tidigare för Vita Hästen och slutade som säljare för klubben  augusti 2016. Nu menar NT att Cakar tillsammans med hans konsultföretag Cakar Invest AB, har lämnat in en stämningsansökan mot klubben.

Stämmer Hästen för uteblivna provisioner

Anledningen att Johannes Cakar har valt att ta det här till tingsrätten är på grund av de uteblivande provisionerna, men även för uteblivna uppdragsersättningar. Detta har Hockeybladet rapporterat om tidigare. Då ska även lagets tidigare tränare Mikael Johansson, precis som Johannes Cakar inte fått ut sin lön. Kravet på uteblivna uppdragsersättningar och provisioner är idag på 719 000 kronor.

De var på 461 875 kronor för drygt två års utfört arbete. Johannes Cakars anställning sträckte sig fram till 31 juli. Efter 31 juli skulle hans tjänster utföras på konsultbasis av Cakars konsultbolag. Detta började ske från 1 augusti 2016.

Johannes Cakar och Vita Hästens tidigare vd Fredrik Jensen har även haft en ekonomisk överenskommelse. Denna överenskommelse har dock ökat klubbens skuldbörda, totalt var beloppet 575 000 exklusive moms.

Vita Hästen har hittills betalt 186 800 vid tre olika tillfällen, 575 000 kronor som stämningsansökan ligger på exklusive moms.

Eventuellt slutspel kan bli en dyr historia

Ekonomiska krav kan även tillkomma för Vita Hästen beroende på vad han får för placering i tabellen. Om laget går till slutspel kan provisionssumman till konsultbolaget öka.

Vita Hästens ordförande Yvonne Anglesjö menar att Hästen inte håller med Johannes Cakar och kommer bestrida Cakar och hans advokat.

– Vi konstaterar att vi fått stämningen och att vi inte håller med. Vi är inte överens, vi har kopplat in advokater på det här och kommer att bestrida den, skriver Yvonne Anglesjö i ett mail till NT.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN