Thermell är inte orolig efter nederlaget: ”Jag är fylld av förväntan”

Torsdagens match mot Rögle är något Karlskogas tränare, Tobias Thermell, vill glömma snabbt. I två perioden hade man ledningen med två mål, men inför den tredje perioden hände något. Man förlorade matchen med hela 5-2 och huvudtränare Tobias Thermell var långt ifrån nöjd med lagets tapp. 
– Jag tycker att vi tappar ödmjukhet i spelet med puck och går in i deras fälla, där de är som starkast, säger han till Hockeybladet.nu efter matchen. 

För tränare Tobias Thermell började kvällen bra. I två perioder hade man ledningen mot Rögle, men 39 sekunder in i den tredje perioden reducerade Rögle och strax efter tryckte man även in kvitteringen. Sen tappade BIK Karlskoga allt, man förlorade matchen med totalt 5-2 efter hela fem insläppta mål i den tredje perioden.
– Jag tycker att vi tappar ödmjukhet i spelet med puck och vi går in i deras fälla, där de är som starkast, centralt. Vi tappar lite puckar och de kan ställa om på oss ganska enkelt. Eftersom vi slutar åka skridskor kan dem ställa om ganska enkelt, då är dem starka, säger han.

Vad säger du till killarna inför den tredje perioden?
– Att vi ska vara noggranna i spelet med puck. Sedan pratade vi om att hålla upp aktiviteten likt vi hade i de två första perioderna.

Hyllar succémålvaktens insats än en gång

Emil Kruse gjorde på nytt en stor match i Värmlänningarnas mål.  Karlskogas huvudtränare och tillika gamla spelarikon håller med mig.
– Han var jättebra, men när det blir för stora övertag, när de får komma i fyra mot två och så vidare, då är det väldigt svårt för Kruse att rädda oss.

På lördag väntar rond två men först väntar en lång bussresa hem till Karlskoga under natten till fredagen. Därefter väntar återhämtning innan det är dags igen.
– Det är klart att det är en sur förlust, och att det blir jobbiga resor när man förlorar. Så är det ju alltid, berättar han.

”Jag är fylld av förväntan”

I andra matchen blir det hemmaplan och Thermell förklarar vad man gjorde bra och vad man tar med sig till lördagens fajt i Nobelhallen.
– Den aktiviteten vi har under de första två perioderna. Jag tycker att vi klarar av de fysiska spelet väldigt bra, passningsspelet framförallt också. Fortsätta våga spela blad som vi gör, för jag tycker när vi spelar blad, då är vi giftiga.

Är du orolig inför det som komma skall?
– Orolig? Nej, absolut inte. Jag är fylld av förväntan, avslutar han självsäkert.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN