Tex Williamsson om succén: ”Jag har trott mycket på mig själv”

IK Panterns målvakt Tex Williamsson är för många ett okänt namn. Men trots det så leder han målvaktsligan i HockeyAllsvenskan och är en stor bidragande orsak till att Pantern ligger på en 5:e plats.

Förra säsongen spelade Tex i Division 1 och Tyringe Soss där han gjorde succé. Succén ledde till att IK Pantern lånade in honom och fick se vad han gick för. Det gick så pass bra att Pantern och sportchefen Joakim Tillgren valde att värva honom till Malmö och Pantern.
-Jag blev utlånad där i slutet av säsongen. Det kändes väldigt bra i Pantern och Tillgren verkade nöjd med vad han såg av mig. Sedan visade de intresse och tro på mig och då föll valet på Pantern och än så länge har det gått bra, så det är bara att hoppas att de fortsätter, säger Tex Williamsson till Hockeyvbladet.nu

Efter 21 spelade matcher ligger Pantern på en överraskande 5:e plats. Och Tex har varit en av nyckelspelarna och leder målvaktsligan i hela HockeyAllsvenskan. Hur han förklarar succén?
– Jag tycker att vi har mer och ge. Vi började med ett nytt spelsystem här i början av säsongen men har inte riktigt fått utdelning framåt ännu, men framtiden är ljus. Som tabellen visar är vi trots det med och krigar om platserna där uppe, säger han och fortsätter…

– Jag har trott mycket på mig själv. Hela laget har spelat och bra, och då går det bra för mig. Det är helheten som gjort att det har klickat. Det har gått lite min väg och när laget också spelar bra visar de sig i statistiken.

Tex menar att steget till HockeyAllsvenskan och Pantern har varit nyttigt. Han förklarar att han nu tänker hockey mycket mer och det hjälper honom att prestera.
– När man lirar i HockeyAllsvenskan har man bara hockeyn. Man lägger all fokus på träningen och behöver inte tänka på vad man ska göra på jobbet eller liknande. Det hjälper såklart till i utvecklingen.

På fredag tar Pantern emot Oskarshamn, innan man på söndag gästas av Björklöven hemma i Malmö Isstadion. . De 3 senaste matcherna har gått tungt, men Tex vet vad som krävs.
– Förra matchen mot Oskarshamn gjorde vi en bra match borta och vann med 4-0. Nu har vi haft 3 tunga matcher i rad på kort tid. Bakåt brukar vi vara stabila, men vi har varit lite dåliga framåt, så de måste vi förbättra, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN