Taket på den klassiska arenan riskerar att rasa in – matcher tvingas flyttas

Snökaoset i Västerbotten ställer till det för Björklöven i Hockeyallsvenskan. Taket på den klassiska arenan i Umeå, numer under namnet A3 Arena, riskerar att ras in. Nu är två matcher i farozonen.
– Vi kan inte spela i A3 i alla fall, säger Mikael Kassman till Hockeybladet.

På lördag är det tänkt att Björklöven ska möta Modo i A3 Arena och på söndag skulle Södertälje komma på besök. Nu tvingas klubben att flytta matcherna till annan arena eller speldag, då taket riskerar att rasa in i den klassiska hockeyarenan.

– Vi kan inte spela i A3 i alla fall, det är det enda jag kan uttalla mig om, säger Mikael Kassman, presskommunikatör i Björklöven till Hockeybladet.

Stängt

Av säkerhetsskäl har man nu stängt arenan för all verksamhet och dessutom har den fem ton tunga mediakuben plockats ner från taket i arenan.

– Vår säkerhetsansvarig, fastighetsförvaltare och drifttekniker har genomfört en första undersökning av takkonstruktionen. De gjorde då bedömningen att det kan finnas risk för att taket tar ännu större skada under trycket av den stora snömängden, säger Anders Blomberg vd i Björklöven till klubbens hemsida.

Innan verksamheten kan återupptas måste besikting av arenan göras och eventuella brister åtgärdas.

– I det här läget måste vi prioritera säkerhet. Stängningen är en nödvändig åtgärd för att förebygga att ingen kommer till skada, säger Karin Isaksson fastighetschef i Umeå kommun till Björklövens hemsida.

– Mycket olyckligt att detta inträffar nu med det läge vi har. Säkerheten går först så det är det viktigaste i nuläget, säger Blomberg.

Morgondagens match mot Modo flyttas och spelas istället lördag 6 mars klockan 18:00 med anledning av att A3 Arena är stängd, skriver Björklöven på sin hemsida.

Hockeybladet söker sportchef Per Kenttä och vd Anders Blomberg för en kommentar angående de matcher som tvingas flyttas.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN