Svensson sen matchhjälte för Pantern

IK Pantern vann ikväll en målrik tillställning i Tingsryd som slutade 4-3 till Malmölaget. Gästernas Dennis Svensson visade vägen med ett matchavgörande mål med bara några minuter kvar av matchen.

Det var dock hemmalaget som tog ledningen då Måns Hermansson spräckte Tex Williamssons nolla efter bara fem minuters spel. Martin Janohls kvitterade dock för gästerna tio minuter senare.

Varsitt mål även i den andra perioden

Både Tingsryd och Pantern lyckades göra ett mål till vardera i mittperioden. Pantern gjorde först 2-1 genom Johan Björk, men hemmalaget kvitterade sedan till 2-2 då Daniel Norbe gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Svensson avgjorde matchen

i den tredje perioden tog gästerna återigen ledningen då Kim Johansson nätade efter sex minuters spel. Tingsryd svarade dock snabbt på det med en kvittering bara minuten senare av Kevin Ekman-Larsson. Det såg efter det ut att gå till förlängning men med fyra minuter kvar av matchen gjorde Dennis Svensson 4-3 till gästande Pantern. Tingsryd försökte få in en kvittering efter det men trots utplockad målvakt fick Pantern åka hem med alla poäng.

Tingsryds AIF – IK Pantern 3-4 (1-1,1-1,1-2)
1-0 (05:15) Måns Hermansson (Adam Persson, Oscar Holst)
1-1 (15:41) Martin Janohls (Axel Wemmenborn)
1-2 (29:48) Johan Björk (Emil Sandin)
2-2 (33:34) Daniel Norbe (Niklas Johansson)
2-3 (46:23) Kim Johansson (Patrik Blomberg, Jacob Cederholm)
3-3 (47:38) Kevin Ekman-Larsson
3-4 (56:06) Dennis Svensson (Martin Janohls, Johan Ivarsson)