Svensson avgjorde för Almtuna

Jämna i tabellen men i dagens drabbning så blev det ojämnt på resultattavlan. Almtuna fick åka hem till Uppsala med tre poäng efter en övertygande seger.

Det var lagen på placering åtta och nio i tabellen, med fördel Almtuna, som ställdes mot varandra i Himmelstalundshallen när Almtuna gästade Vita Hästen denna eftermiddag. Det var även bortalaget som tog ledningen en bit in i den första perioden. Det var Per Svensson som satte 0–1-målet framspelad av Daniel Ljunggren och Eric Norin. Efter matchens första mål så dröjde det ungefär en minut innan hemmalaget fick chansen att kvittera i powerplay. Chansen tog de och 1–1 kom från Kruise Reddick assisterad av Tobias Liljedahl och Alexander Younan. Efter att ställningen hållit sig i tio minuter så skulle 1–2 komma med minuten kvar av perioden. En viss Per Svensson klev fram igen, den här gången framspelad William Quist, med sitt tredje för säsongen.

Lugnare andraperiod

Den andra perioden skulle bjuda på färre skott och färre mål. Lagens ynka sex skott på mål vardera säger sitt och perioden bjöd bara på ett mål och det för bortalaget. Albin Lundin satte 1–3 efter 7.14 i mellanakten för Almtuna framspelad av Ludwig Blomstrand och Ludvig Wallin. Utöver målet som utökade ledningen för gästerna så fick hemmalaget vita Hästen chansen i numerärt överläge innan paus men utan utdelning.

Almtuna punkterar matchen

Det var dags för hemmalaget att trycka på framåt för att ta igen de två målen som höll isär lagen inför den tredje perioden. Tyvärr för besökarna i Himmelstalundshallen så fick man se Victor Rollin-Carlsson utöka Almtunas ledning sju minuter in i tredje. Assisterade till målet gjorde Oacar Milton och Erik Santesson. Även om Vita Hästen vann skotten i tredje perioden så fick man inte dit pucken trots flertalet försök framåt och utplockad målvakt. Almtunas Per Svensson fick kröna sin insats med ett hat-trick när han satte pucken i om bur med bara sekunder kvar.

HC Vita Hästen – Almtuna IS 1–5 (1–2, 0–1, 0–2)
0–1 (06.12) Per Svensson (Daniel Ljunggren, Eric Norin)
1–1 (09.00) Krusie Reddick (Tobias Liljendahl, Alexander Younan)
1–2 (19.04) Per Svensson (William Quist)
1–3 (27.14) Albin Lundin (Ludwig Blomstrand, Ludvig Wallin)
1–4 (47.03) Victor Rollin-Carlsson (Oscar Milton, Erik Santesson)
1–5 (59.47) Per Svensson (Oscar Milton, Eric Norin)
Skott: 23–22 (7–9, 6–6, 10–7)