Succécoachen är laddad inför toppmötet: ”Vi har en nivå till”

Ikväll väntar toppmöte i Hockeyallsvenskan. Tabellettan Mora IK gästar hemmastarka BIK Karlskoga – succécoachen Jeremy Colliton står redo inför uppgiften.

Vinterns stora sensation i Hockeyallsvenskan, Mora IK, har blivit laget på allas läppar senaste tiden. Dalalaget har tagit elva raka vinster och är hela åtta poäng före tvåan och kvällens motstånd, BIK Karlskoga. Hemmalaget med coachen Tobias Thermell i båset är starka hemma i Nobelhallen och lär bli en svår nöt att knäcka för succécoachen Jeremy Colliton.

– Det kommer bli en svår match. Karlskoga är duktiga på att hålla i pucken och föra spelet, analyserar kanadensaren Jeremy Colliton till Hockeybladet.

Fördel BIK Karlskoga – kvitterar Mora?

Tidigare den här säsongen har lagen spelat mot varandra vi tre tillfällen. Mora vann den första matchen med 3-0, men efter det har Karlskoga gått segrande ur de sista två drabbningarna. Vill bortalaget Mora förlänga sin svit och kvittera matchläget krävs en toppinsats och målvakten Christian Engstrand måste kliva fram med ett par räddningar.

– Vi har många i vårt lag som kan göra skillnad, men Engstrand kommer bli viktig och vi behöver ett par bra räddningar från honom.

Offensiv är bästa försvar

Jeremy önskar en bra match från sin målvakt, men pekar även på fler viktiga nycklar om det ska bli tre poäng. Offensiv är bästa försvar och coachen vill se sitt unga lag gå ut och visa från start att de är spelförande, och jobbiga att möta i 60 minuter.

– Vi är inte lätta att spela mot, vi jobbar hårt och sätter alltid lagets prestation före den individuella prestationen. Vi ska även försöka spela med mycket fart och vara så mycket vi kan i offensiv zon.

Den kanadensiske coachen är nöjd med sitt unga lag och sättet de spelar hockey på. Alla killarna visar upp ett bra driv och vill ständigt utvecklas, men tränaren menar ändå att det finns en växel till att lägga i inför slutspurten.

– Självklart är vi stolta över vad vi gjort hittils. Men vi är ett ungt lag och jag vet att vi har en nivå till att nå upp till.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN