Storvuxne backen klar för spel i Hockeyallsvenskan

Den storvuxne backen, Andreas Englund, är klar för spel i Västervik i Hockeyallsvenskan fram till och med november. Han blir den 22:a NHL-spelaren i Hockeyallsvenskan. 

Andreas Englund är free agent sedan hans kontrakt med Ottawa Senators gått ut, nu är den storvuxne backen klar för spel i Västervik. Englund har skrivit på ett kontrakt till och med november och är därmed den 22:a NHL-spelaren som skrivit korttidskontrakt med klubb i Hockeyallsvenskan.

  • Vi blir nu nio backar i truppen vilket vi inte ser som ett problem. Skador kommer komma och Coronan hänger över oss som en osäkerhet. Att vi får möjligheten att stärka truppen med denna typ av spelare tror vi gör oss gott och ökar en redan stark konkurrenssituation ännu starkare, säger Emil Georgsson, sportchef i Västervik i ett pressmeddelande.

JSM-guld

Den reslige, 191 centimeter långe, backen har två JSM-guld med Djurgården där han spenderade juniortiden och den första tiden som senior. Den 24-årige backen har Nacka HK som moderklubb. Säsongen 2016/2017 gjorde han NHL-debut och det har blivit 33 NHL- och 228 AHL-matcher sedan dess.

Efter kontraktstidens slut ska Englund göra ett försök att spela till sig ett nytt NHL-kontrakt.

Allsvenskan startar den andra oktober och samtliga matcher sänds på Cmore. Skaffa Cmore här, så missar du ingen match.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN