Stäms på minst 719 000 kronor: ”Vi klarar elitlicensen”

En före detta anställd hos Vita Hästen i HockeyAllsvenskan har stämt klubben på minst 719 000 kronor. Ett hårt slag mot den redan ekonomiskt tyngda klubben, men elitlicensen ska klara sig.
– Jag kommenterar inget i dagsläget, säger Yvonne Anglesjö till Hockeybladet.

Den före detta anställde och konsulten Johannes Cakar har stämt sin före detta arbets- och uppdragsgivare Vita Hästen på utebliven ersättning. Enligt stämningsansökan är Vita Hästen skyldig Cakar 719 000 kronor, en summa som kommer att öka ju längre klubben tar sig i jakten på en SHL-plats. I värsta fall kan klubben vara skyldig Cakar 1 429 000 kronor plus ränta. Den summan är om Vita Hästen tar sig ända till SHL.

Vita Hästen har meddelat i en kort skrivelse att klubben kommer att bestrida stämningen från Cakar. Någon bestridning har ännu inte inkommit till Tingsrätten i Norrköping. På hemsidan skriver Vita Hästen:

”Med anledning av stämningsansökan från Johannes Cakar så lämnar Vita Hästens ledning följande info.

Vi konstaterar att vi fått stämningen och att vi inte håller med, vi är inte överens, vi har kopplat in advokater på ärendet och kommer att bestrida stämningsansökan.”

Elitlicensen inte i fara

När Hockeybladet får tag i Vita Hästens ordförande Yvonne Anglesjö vill hon inte uttala sig om stämningsansökan och klubbens bestridande av stämningen.

– Vi har skrivit vad vi vill säga på hemsidan, jag kommenterar inget i dagsläget. I varje fall inte över telefon, säger hon till Hockeybladet.Vita

Om ni förlorar det här målet, riskerar ni elitlicensen då?
– Inte en chans! Vi klarar elitlicensen.

Hockeybladet har tidigare berättat att Vita Hästen har närmare 160 000 kronor i skulder hos Kronofogden och att de har haft problem med att betala ut spelarnas löner.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN