Sportchefen om prekära läget: ”Det är spelare in och ut”

Västerås har så sakta börjat etablera sig uppåt i HockeyAllsvenskans tabell och laget har tagit fyra segrar de senaste sex matcherna. Trots vändningen har skadorna satt käppar i hjulet och man har bland annat fått låna in flertalet spelare från olika SHL-klubbar men nu har klubben planer på att förstärka.
– Med tanke på alla skador som vi har så blir det väldigt rörigt i laget och i omklädningsrummet, säger Appelgren till VIKFancentral.se

Västerås har gått från ett topplag i HockeyAllsvenskan till ett bottenlag den senaste tiden vilket orsakats till stora delar av den ekonomiska kris klubben ställdes inför i våras. Spelarbudgeten har kraftigt minskat vilket gjort att man varit tvungna att byta ut stjärnspelare som Jeremy Williams och Jan Urbas mot yngre förmågor.

Efter den tunga serieinledningen med sex raka förluster i början har Västerås lagbygge satt sig ordentligt och trots tunga skador på nyckelnamn som Markus Persson och Henrik Lundberg har man vunnit fyra av de sex senaste matcherna. Nu är dock tanken att laget ska förstärkas och det bekräftar sportchef Andreas Appelgren till vikfancentral.se.
– Med tanke på alla skador som vi har så blir det väldigt rörigt i laget och i omklädningsrummet. Det är spelare in och ut och det blir svårt att få kontinuitet i det man gör dagligen och det man jobbar på över tid, säger Appelgren och avslutar.

– Därför skulle jag vilja ha in en spelare i varje lagdel, en back, en center och en ytter, så att man kan stänga butiken och bygga vidare på det man har oavsett skador och sjukdomar.

Västerås möter topplaget Mora i Smidjegrav Arena på lördag för att sedan spela dubbelt hemma under kommande vecka mot Västervik och Pantern.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN