Södertälje och AIK i kamp om tre viktiga poäng ikväll

AIK gästar Södertälje ikväll och båda lagen är i stort behov av tre poäng. Södertälje har som mål för denna säsong att klara nytt kontrakt. Nu ligger laget sist i tabellen och AIK som ligger på en tiondeplats kom etta förra säsongen. 

Formen för bägge klubbarna är inte heller någon rolig läsning. Södertälje har bara lyckats vinna en av sina fem senaste matcher och gästerna har vunnit två av de fem senaste matcherna.

Psykologisk fördel för Södertälje

Södertälje har vunnit de två tidigare mötena och går in till kvällens drabbning med en bra känsla.

– Någonstans bör det ändå ligga där i ett positivt sätt. Det är såklart så att jag väljer att gå in i matchen med två plusmatcher snarare än två minusmatcher. Det ger en bra känsla, säger Södertäljes tränare Mats Waltin till klubbens hemsida.

Kvällens match är även lite av ett derby, men Waltin väljer dock att inte lägga allt för stor vikt på det.

– Det blir ju en härlig match med derbystämpel över sig. I övrigt är det ingen skillnad för oss, vi tar det verkligen omgång för omgång allt annat vore fånigt i vårt läge, säger Waltin till klubbens hemsida.

Två skadedrabbade lag ikväll

Både AIK och Södertälje har en del skador och sjukdomar för tillfället som gör att flertalet spelare inte kommer till spel ikväll. AIK har inte gått ut med läget i laget men senast mot Västervik saknade Andreas Hjelm, Jonathan Andersson, Simon Fernholm, Nicklas Sjölund och Nicklas Heinerö. Södertälje saknar sin kapten Johan Skinnars och Erik Ullman. Lucas Carlsson är sjuk och det är fortfarande oklart om han kommer till spel ikväll.

Matchen spelas i Scaniarinken och nedsläpp sker klockan 19:00.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN