Slutade i mars – nu blir han juniortränare i Björklöven

0
313
Foto: Bildbyrån

Han spelade sin sista match förra säsongen. Trots det har Alexander Sundström en del kvar att uträtta i Björklöven.

I mars 2017 spelade Alexander Sundström sin sista match i Löventröjan. Den 30 årige centern får en ny roll i klubben – som huvudtränare för Björklövens juniorlag. Det blir Björklövens J-20 lag som Sundström kommer att jobba med, skriver klubben på sin hemsida.

”Det känns bara bra”

Sundström själv tycker att han börjar känna sig klar för detta yrke nu efter en lång karriär som spelare. Han känner sig även mycket motiverad för det nya jobbet för Björklöven.

–Det känns bara bra just nu. Det har väl vuxit fram de senaste åren. Motivationen har börjat tryta och att man börjar känna sig klar och färdig. Mina tankar har alltid varit att försöka vara kvar inom hockeyn och tränardrömmarna har alltid funnits. Det blir en bra och naturlig övergång. Man hamnar där man vill vara – nära ishockeyn. Jag har passionen för sporten och älskar och brinner för det här. Det är det som det handlar om, säger Sundström på klubbens hemsida.

Sundström fortsätter även att förklara hur planerna ser ut framöver och att han är ivrig att komma igång.

– Det är en del arbete med att koordinera inom den nya organisationen. Vi ska sätta oss ned alla inblandade och sätta en plan för arbetet. Jag är ivrig på att sätta igång och träffa spelare och sätta prägel. Jag kommer sedan gå utbildningar parallellt med att jag tränar laget, berättar Sundström på klubbens hemsida.

Kommer in med mycket erfarenhet

Björklövens nya tränare har spelat i SHL, HockeyAllsvenskan och division 1. Han säger själv att han har en bred erfarenhet och bra referenspunkter.

– Den hockeymentalitet jag står för. Jag har en gedigen och bred erfarenhet från spel på de flesta nivåer – SHL till division ett. Jag har gått igenom hela juniorstegen från hockeygymnasium till juniorlandslag. Jag har en bred erfarenhet och bra referenspunkter, säger Sundström till Bjorklöven.com

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

17 + 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.