Skoningslöst AIK krossar Tingsryd

Ett obesegrat AIK gästades av Tingsryd hemma på Hovet. Efter en trög inledning slutade det hela med rena ketchupeffekten och ett skoningslöst hemmalag.

Det var under onsdagskvällen dags för hockey på Hovet igen. Ett obesegrat AIK tog emot Tingsryd på hemmaplan. Det var även just hemmalaget som fick en tuff start på matchen. Man tvingades spela med en man mindre efter endast 22 sekunder, dock resultatlöst den gången. Dock fick Tingsryd chansen ett par minuter senare och domarna hade gjort sig mindre populära hos hemmapubliken. När Joakim Thelin fick sitta utvisad, något tveksamt, så kunde Mathieu Tousignant överlista Erik Källgren till 0–1. Matchen fortsatte fysiskt och när hemmalaget inte lyckades i numerärt överläge senare i perioden så stod sig även resultatet fram till paus.

Hur är det möjligt, AIK?

Direkt från start så är det nära att gästerna utökar sin ledning. Ett par pucktapp från ”Gnaget” ger Tingsryd ett par bra lägen i inledningen men inget mål. Istället så tar AIK över initiativet totalt. Man parkerar i offensiv zon och radar upp bra chanser. Bland annat så  skapar den hårda pressen ett klockrent stolpskott men dagens domare Peter Lyth viftade avvärjande med armarna. Bland annat så fortsätter Joakim Thelin att vinna närkamper och sysselsätter motståndarna så fort han får pucken. Detta samtidigt som gästerna stundtals bara slår ifrån sig. Till slut får man in en puck men spelet hinner blåsas av efter att Niklas Rubin i Tingsryds mål blivit störd. Hemmalaget slår inte av på tempot men lyckas inte heller ta ledningen trots massor av bra lägen och 18 skott framåt. Det ska inte vara möjligt efter en sådan period men gästerna har fortfarande ledningen inför tredje.

”Gnaget” går från uddlöst till skoningslöst

Hemmalaget kliver ut med samma övertag direkt i tredje. Man sätter upp ett högt tempo och får med sig publiken. Anton Holm blir målskytt och sätter kvitteringen efter endast 38 sekunder när han petar in 1–1-pucken. Det dröjer inte länge innan man har vänt matchen och tar ledningen. Då är det ”Jocke” Thelin som välförtjänt blir målskytt med ett rappt skott. Vändningen får Tingsryd att ta timeout men man lyckas inte stoppa blödningen. Christian Sandberg sätter 3–1 i powerplay och sedan får även Eric Castonguay bli målskytt till 4–1. Hemmalaget går från uddlöst i andra perioden till skoningslöst i tredje och tar tredje raka segern.

AIK – Tingsryds AIF 4–1 (0–1, 0–0, 4–0)
0–1 (05.40) Mathieu Tousignant (Mats Fröshaug Josten, Hampus Melèn), spel fem mot fyra
1–1 (40.38) Anton Holm (Eric Castonguay)
2–1 (43.27) Joakim Thelin (Robin Axbom, Ludvig Claesson)
3–1 (47.13) Christian Sandberg (Jesper Frödén, Andreas Hjelm), spel fem mot fyra
4–1 (54.36) Eric Castonguay (Max Lindholm, Anton Holm)
Skott: 38–16 (8–6, 18–6, 12–4)
Utvisningar AIK: 4×2 TAIF: 6×2
Domare: Peter Lyth
Linjemän: Jesper Jatko, Marcus Johnsson