Foto: Bildbyrån
Cody Murphy är skadad och blir borta i flera månader, det meddelar klubben på sin hemsida. I värsta fall är säsongen över för amerikanen.
Det är oerhört tråkigt för Cody och för laget såklart, säger tränaren.

Björklövens amerikanske stjärna Cody Murphy har haft en skadetyngd höst och bara spelat 15 av lagets 28 matcher. Nu kan säsongen vara över om det vill sig illa. Forwarden har missat de tre senaste matcherna och nu kommer domen som håller honom borta från hockeyn i tre månader. I värsta fall är säsongen över.

Andra säsongen

Den 26-årige amerikanen gör nu sin andra säsong i Björklöven. Förra säsongen stod han för 27 poäng, vara tolv mål. Den här säsongen har det endast blivit sex poäng, fördelade på tre mål och tre assist. Han spelade en säsong i Västerås innan han flyttade till Umeå.

Tungt avbräck

Cody Murphy är en de ledande spelarna i Björklöven och skadefrånvaron blir ett tungt avbräck för laget.

– Cody Murphy har drabbats av en skada och läkarteamet har bedömt att han blir borta upp till 3 månader. Det är oerhört tråkigt för Cody och för laget såklart, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Björklöven missade spelet om platserna i SHL förra säsongen, de säkrade de Hockeyallsvenska kontraktet i den sista hemmamatchen mot Västerås.

Läs mer om Björklöven här>>>

Annonser

Kommentarer

Kommentarer