Sju olika målskyttar i Leksands storseger

Leksands IF blev kvällens stora vinnare när man besegrade nästjumbon Asplöven HC med hela 7-2 inför 4 297 åskådare hemma i Tegera Arena.

Det har inte varit en allt för rolig säsong för Leksand, men i årets första match fick man till en ordentlig islossning och inte mindre än sju olika målskyttar presenterade sig i storsegern. Dessutom var Frans Tuohimaa riktigt stabil och motade 32 av 34 skott.

Hemmalaget inledde matchen bäst och man skapade lägen direkt, men Ronan Quemener i gästernas kasse var med. Dock skulle det ändå inte dröja länge innan hemmalaget slog till och detta genom Janos Hari som tog vara på en fin passning av Robin Jacobsson.

Asplöven kvitterade sedan i powerplay genom Jonas Berglund, som styrde in 1-1 bakom Tuohimaa. Men glädjen varade inte länge. Leksand återtog taktpinnen och med endast sju sekunder kvar av den första perioden, ville inte Jon Knuts vara sämre än Berglund. Vilket bevisades av Knuts styrning till ledning 2-1 för Leksand.

I mittakten skulle dala-laget komma att dra ifrån i målprotokollet. Trots att det spelmässigt var jämnt, var det ändå Leksand som fick studsarna med sig. Inte mindre än fyra mål kom från hemmalaget. Lukas Ericsson gjorde sitt första mål för säsongen i den blå-vita tröjan vilket innebar 3-1. 4-1 kom sedan som ett brev på posten genom Martin Karlsson och till slut rann bägaren över för Norrbotten-laget och man gjorde ett målvaktsbyte.

Trots byte av målvakt hjälpte det inte Asplöven. Leksand fortsatte att trumma på och innan perioden var över, hade man gjort både 5-1 genom William Wikman och även 6-1 kom genom Martin Grönberg. Innan akten var över skulle ändå Asplöven få till en reducering och det var återigen Jonas Berglund som hittade in bakom Tuohimaa.

Den tredje perioden blev en ren transportsträcka för Leksand och akten i sig var ganska chans och tempofattig. Men hemmalaget slog till ytterligare en gång genom Alexander Ytterell, vilket betydde 7-2 och tre livsviktiga poäng till dala-laget.

Leksands IF-Asplöven HC 7-2 (2-1, 4-1, 1-0)
Skott: 37-34 (8-14, 21-12, 8-8)
Utv: 6-2 (2-0, 4-0, 0-2)
Publik: 4 297
Arena: Tegera Arena, Leksand