Officiellt: SHL-back ansluter till AIK

Strax innan transferfönstret stängde så gjorde AIK klart med sin andra värvning för dagen. En back född 1998 lånas in från Luleå.

Efter kvällens seger så bekräftade Roger Melin att forwarden Victor Ekarv vänder hem till AIK. Nu står det även klart att den 18-åriga backen Linus Nässén ansluter till ”Gnaget”. Laget har fem raka vinster och siktar på fler med förstärkning från SHL.

Kommer hem till Stockholm

Nässén, som inledde sitt hockeyspelande i Norrtälje strax utanför Stockholm, är inne på sin tredje säsong som en del av Luleå Hockey. Detta efter att ha gjort det bra i Stockholmslaget SDE innan det blev dags för hockeygymnasium i Norrbotten. Det blev en del spel i J18 Elit och J20 SuperElit i Luleå-tröjan innan SHL-debuten skedde under fjolårssäsongen.

Draftades 2016

Under säsongen 2015/2016 blev det tio framträdanden i SHL innan han blev uppflyttad till A-laget på riktigt inför den här säsongen. På 21 matcher har han gjort två poäng och det har även blivit även en match i CHL. Stockholmaren har 32 landskamper med allt från U16- till U20-landslag på meritlistan. Han tingades även i NHL-draften förra sommaren. Florida Panthers valde honom i tredje rundan som nummer 89 totalt.

”Väldigt talangfull”

AIK:s sportchef Anders Gozzi beskriver Nässén som en spelare med bra spelsinne.
– Det är en väldigt talangfull spelare som är bra med puck och har ett bra spelsinne. Han var nyligen på landslagsuppdrag med J19-landslaget, berättar Gozzi för klubbens hemsida.

Kan spela med båda lagen

Nässén gör sin första träning med laget under torsdagen och avtalet är ett junioravtal som innebär att han kan flyttas obegränsat och spela med både Luleå och AIK under resterande del av säsongen.
– Tyvärr har vi fått skador på våra backar. Vi har Jonathan Andersson borta sedan tidigare och nu även Jens Hellgren och Anton Cederholm. Detta gör vi som en säkerhetsåtgärd, säger Gozzi.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN