Sanslös vändning av Almtuna på Hovet

En galen match utspelade sig på Hovet ikväll. AIK vann den första perioden med 4-0 och satte även 5-0 i början på den andra perioden. Almtuna vände på steken och lyckades kvittera till 5-5 i slutet av den tredje perioden och vann sedan i förlängning.

Båda lagen kom till match med dubbla vinster i ryggen och förmodligen en skön känsla i hopp om att förlänga vinstraden. Almtuna blev dock tagna på sängen och hade inte mycket att säga till om i den första perioden. AIK bjöd hemmafansen på en kanonstart när Jesper Frödén läckert tryckte in 1-0 mellan benen på Jonas Johansson som vaktade kassen för bortalaget. Målet kom redan 01:57 in i perioden.

Efter målet blev det lugnare tempo i några minuter innan AIK satte upp ett par riktigt bra byten och skapade flertalet kvalificerade målchanser. 2-0 Gjordes av Stefan Johansson som missade första läget men lyckades valla in sin egen retur via målvakten. Matchuret stod då på 08:30. Hemmalaget fortsatte att trycka på efter målet och satte upp ett fint anfall som resulterade i 3-0 bara 42 sekunder senare genom Jens Hellgren.

Almtuna tog en tillsynes välbehövlig timeout och bytte målvakt i hopp om förändring av matchbilden. Det såg också länge ut som att inbytte George Sörensen skulle få hålla nollan perioden ut, men AIK ville annat. Med knappa minuten kvar av perioden gjorde hemmalaget 4-0 i powerplay.

En tempofattig period

Almtuna kom ut betydligt hungrigare i den andra perioden och var mycket nära att reducera efter dryga minuten. Istället för 1-4 satt femman i baken för Almtuna efter en kontring av hemmalaget. Max Lindholm var det som avslutade anfallet 01:48 in i perioden. Ridå ner för bortalaget som började agera frustrerat på isen. Almtuna lyckades dock reducera drygt 14 minuter in i perioden genom Daniel Ljunggren. Bortsett från varsitt mål hände det inte allt för mycket i den andra perioden och AIK kunde gå till periodpaus med en betryggande ledning.

Sanslös vändning av Almtuna i sista perioden

En period där AIK inte såg allt för inspirerade ut. Det kändes som att laget väntade på att matchen skulle ta slut och kunna räkna in tre inspelade poäng. Så fungerar dock inte ishockey och Almtuna lyckades skapa match av det hela när laget reducerade till både 5-2 och 5-3 i mitten av perioden. Målen gjordes av Wilhelm Westlund och William Quist. Hemmapubliken blev rejält frustrerade och som ett brev på posten kom även 5-4 av Sebastian Hartmann 21 sekunder efter 5-3. Det var då spelat 11:25 av den tredje perioden. Starkt av Almtuna att kunna skapa match av det hela efter att laget legat under med 5-0.

Bortalaget fortsatte att trycka på mot ett sargat hemmalag och 5-5 stod det på jumbotronen 17:51 in i den tredje perioden. Makalös vändning av Almtuna som lyckades ta matchen till förlängning, vilken upphämtning laget bjöd på. 5-5 gjordes av Victor Rollin-Carlsson.

Sebastian Hartmann Matchhjälte i förlängningen

Med 19 sekunder kvar av förlängningen såg Sebastian Hartmann till att den makalösa vändningen var komplett. 5-0 blev 5-6 och kanske är detta säsongens vändning när säsongen summeras. Trots att AIK bjudit hemmafansen på hockeygodis under första perioden blev det till slut en dyster kväll för dem på Hovet. Almtuna kammade kanske hem sin skönaste tvåpoängare någonsin och klättrade upp på en femteplats i tabellen.