Samuelsson straffas efter sin huvudtackling på Drugge

Den 7 januari tacklade Jesper Samuelsson Västerviks back Oskar Drugge i huvudet. Nu meddelar disciplinnämnden att Vita Hästens forward stängs av i fem matcher och får böta 11 500 kr.

Här nedan är straffet i sin helhet.

Bestraffningsärende

Namn: Jesper Samuelsson
Förening: HC Vita Hästen
Adress: Utställningsvägen, 60336 NORRKÖPING
Matchdatum: 2017-01-07
Mellan: HC Vita Hästen – Västerviks IK, HockeyAllsvenskan
Domare/Anmälare Filip Sandstedt
Avstängningsperiod 2017-01-08 – 2017-01-22, 5 match(er)
Böter 11 500:- betalas senast 2017-02-09

Beslut

Efter match penalty i match mellan HC Vita Hästen och Västerviks IK, HockeyAllsvenskan, 2017-01-07, åläggs Jesper Samuelsson, HC Vita Hästen, följande straff för tackling mot huvudet:

Avstängning fr.o.m. den 8 januari 2017 t.o.m. den 22 januari 2107. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Böter om 11 500 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara 5 matcher.

Skäl

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Jesper Samuelsson samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: 17:59 in i den andra perioden kommer Västervik i ett anfall där deras nr 42 Oskar Drugge mitt i anfallszon levererar en passning ut på högerkanten i anfallszon. Efter passningen är slagen kommer Vita Hästens nr 10 Jesper Samuelsson snett bakifrån i tämligen hög fart och delar ut en tackling på Drugge där kraften tar i huvudet. Drugge blir för en kort tid liggandes på isen för att ganska snabbt därefter kunna resa sig och självmant ta sig av isen. Drugge återkom inte i spel efter händelsen.

Jesper Samuelsson: Jag jobbar hem då Västervik anfaller 3 mot 2. Oskar Drugge får puck mitt i a-zon, passar ut den till höger och i samma sekvens lägger han sin vikt på höger innerskär o svänger till vänster vilken omöjliggör för mig att undvika kollision. Min intention är inte att tackla utan att stänga hans yta. Jag pratade direkt med Oskar i omklädningsrummet för att säkerställa att de gick bra med honom. Han berättar att han inte såg mig, att smällen tar över axeln, att han har ont och att han även slog i käken i isen när han landar. Så kraften i kollisionen tar som tur var alltså inte emot huvudet vilket också var min upplevelse när det hände.

Disciplinnämnden: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Jesper Samuelsson gjort sig skyldig till tackling mot huvudet. Tacklingen är vårdslös. Förseelsen bör därmed föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Tacklingen sker från blindside

• Tacklingen sker i relativt hög fart

• Tacklingen innebär stor skaderisk och ledde också till skada.

Jesper Samuelsson kommer vara tillbaka i spel 24 januari då Vita Hästen möter Mora på bortaplan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN