Så ska Tingsryd ta död på hemmaspöket

Tingsryd tar ikväll emot IK Pantern i en viktig match om en playoffplats. Något som hemmalaget ska försöka vända på ikväll är den långa förlustsviten man har på hemmaplan.

Tingsryd ska ikväll göra allt i sin makt för att vända den fyra långa förlustsviten i sin hemmaborg Nelson Garden Arena. Men man ställs ikväll mot ett glödhett, och redan slutspelsklart Pantern. Tingsryds tränare Magnus Sundquist har trots den dåliga formen på hemmaplan en bra känsla inför kvällens match.

– Det känns bra. Vi har haft en del uddamålsförluster på hemmaplan på sistone, men samtidigt har vi spelat väldigt bra på bortaplan, säger Magnus Sundquist.

Spelat naivt och omständigt 

Sundquist tror att anledningen till att Tingsryds hemmafacit på sistone har varit så svajigt är att man har drabbats av en slags prestationsångest, vilket i sin tur har lett till att man har börjat spela naivt och omständigt.

– Jag tror det började med två uddamålsförluster mot Björklöven hemma sen borta mot Västervik, sen vann vi mot Södertälje och spelade egentligen inte så bra. Jag tror det kom fram en prestationsångest och vi spelade lite naivt och omständigt på hemmaplan och det straffar ju. Men nu har vi förlorat fyra hemmamatcher så det är bara köra och göra allt ordentligt, menar Magnus Sundquist.

”Målet är att vi ska till playoff”

Med bara fyra omgångar kvar av grundserien skiljer det tio poäng från Tingsryd på en sjundeplats till Vita Hästen på en niondeplats. Tingsryd fokuserar dock inte på det och full fokus ligger på kvällens drabbning.

– Vi pratar egentligen inte om det och kan vi vinna den här hemmamatchen så ser det bra ut så vi fokuserar på oss. Förlorar vi så minskar ju gapet upp till oss förstås. Målet är att vi ska till playoff och vi snackar inte om tredje- och andraplatser, säger Magnus Sundquist.

Även en annan ”match i matchen” ikväll

Kvällens match handlar inte bara om att bryta den dålig hemmatrenden för Tingsryd. Det gäller även för lagets målvakt Niklas Rubin att vinna sin ”match i matchen”, då han och Panterns målvakt Tex Williamsson har bäst respektive tredje bäst räddningsprocent i hela ligan. Rubin tror att bra förberedelser inför säsongen, tillsammans med bra målvaktstränare och försvar har varit nyckeln till hans framgångar i år.

– Det är att man har kommit förberedd och att jobbat hårt för att det ska på bra, bra målvaktstränare och försvar, säger Niklas Rubin.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN