Så ska Czarnecki rädda BIK Karlskoga

Förlusten mot AIK i förrgår är ingenting som bekymrar tränaren i BIK Karlskoga Niklas Czarnecki. Efter matchen träffade Hockeybladet honom där han berättar om framtiden, vilka förändringar som ska göras för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan och en tappad identitet.

Trots att BIK Karlskoga förlorade tungt med 4-0 borta mot AIK och cementerades än mer i botten av Hockeyallsvenskan är tränaren Niklas Czarnecki speciellt orolig för framtiden.

– Resultatet speglar inte matchen överhuvudtaget. Det var en helt jämn match. AIK inledde bäst men vi tar över i andra och är det bättre laget. Och ska naturligtvis göra mål. Det var tätt och jämnt där ute. Egentligen enda fram till straffslaget som avgör matchen men några få minuter kvar på klockan, säger Czarnecki till Hockeybladet.

Karlskoga ligger sist i tabellen med åtta poäng upp till Västervik på plats 13. Och laget behöver samla på sig poäng nu för att undvika spel i ett negativt kval.

– Vi tänker inte på det alls just nu. Det är mycket kvar att spela om och skulle det vara så att vi hamnar i den situationen så tar vi det där och då.

Måste tillbaka till vår identitet

Karlskoga är kända för att spela en svinjobbig och grisig ishockey. Tränare Czarnecki försöker tillsammans med gruppen hitta tillbaka till den identitet som Karlskoga har varit kända för under många många år. Tidigare år har just deras jobba spelstil gjort att man jobbat sig tillbaka och till sist vunnit. Men i år har man lagt fokus på fel saker.

– Ja det spelet har vi varit kända för under många år och vi har inte lyckats något alls med detta under denna säsongen. Vi måste hitta tillbaka till vår identitet. Men trots detta så sitter den inte i väggarna. Utan det är gruppen tillsammans som måste skapa denna. Och det är klart att där finns det bitar kvar att jobba med.

– Vi spelar bra och ska inte lägga fokus på domslut till höger och vänster. Men är det så att vi ser att det är ett uppenbart fel eller något så tycker jag såklart att vi ska ta upp det med domaren. Men annars vill jag inte att vi lägger någon energi på det överhuvudtaget.

Målet är stanna kvar

Tankarna på att spela negativt kval finns inte i huvudet hos Czarnecki utan målet är tydligt. Laget ska vara kvar i Hockeyallsvenskan även nästa år. Och trots förlusten mot AIK så ser han flertalet positiva saker laget jobbat med för att hålla sig kvar.

– Målet är att klara kontraktet och vi kommer att vara ett lag i Hockeyallsvenskan nästa år. Försvarsspelet är något som vi förbättrat och strukturerat upp väldigt bra den senaste tiden. Nu ska vi lägga samma kraft och energi på att strukturera upp anfallsspelet. Vi jobbar mer på individnivå, med tydliga roller för varje spelare. Det måste vara en tydlighet i gruppen samt för varje enskild spelare vad vi och man ska göra. Vi coachar hårdare och då måste man veta vad man har för roll på isen.

Vädjar till supportrarna

Czarnecki hoppas att supportrarna ska se hur spelet förändrats sedan han och ikonen Daniel Wessner tog över ledarskapet i klubben. Att de ska ha en framtidstro trots att det rann i väg på slutet nu senast mot AIK.

– Jag hoppas verkligen att de ser hur bra vi spelar, trots resultatet. Att de ser nyktert på vår prestation på isen, säger han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN