RYSARAVSLUTNINGEN: Sex av sju matcher har stor betydelse

Det blir en rysaravslutning i Hockeyallsvenskan, sex av sju matcher har stor betydelse för hur sluttabellen ser ut. Det kan bli en riktig nagelbitare för många fans och klubbledare.

Hela sex av sju matcher har stor betydelse för hur sluttabellen kommer att se ut ikväll. Det vi vet just nu är att Björklöven spelar den Hockeyallsvenska finalen, BIK Karlskoga slutar fyra och får två poäng med sig in i slutspelsserien. Karlskrona och Almtuna har säkrat kontraktet sportsligt, det enda som kan hända är att de byter plats med varandra. Det är också klart att Kristianstad och AIK tvingas kvala för att försöka hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.

Trots att sex lag inte har något att spela om är det endast matchen mellan AIK och Karlskrona som inte gäller någonting alls. Det kan bli en riktig nagelbitare ikväll, där lag som inte har något att spela om kan ställa till det för lag som har allt att spela för.

Hockeyallsvenska finalen

Björklövens motståndare blir antingen Modo eller Timrå. Där har Modo fördelen att ha tre poäng och tolv plusmål mer än Timrå.

Modo möter svåra BIK Karlskoga på bortaplan, men ett omotiverat BIK brukar inte vinna matcher. Timrå spelar mot kvalklara Kristianstad.

Spel om en plats i Hockeyallsvenska finalen
2. Modo 51 73 108
3. Timrå 51 61 105

Spelet om plats fem

Tre lag, Södertälje, Västerås och Vita Hästen har chansen att ta den viktiga femteplatsen i Hockeyallsvenskan. Den platsen ger en bonuspoäng och en extra hemmamatch i slutspelsserien.

Bäst placerade Södertälje möter Västervik på bortaplan. Västervik krigar om att komma till SHL-kvalet och slutspelsserien. Båda lagen har mycket att förlora på en förlust. Kommer det att märkas på isen också?

Även Västerås spelar borta och mot ett lag som har allt att vinna på en seger. Tingsryd kan skapa ett mirakel och ta den sista kvalplatsen.

Vita Hästen spelar hemma och gör det mot Almtuna som inte har något alls att spela för. Kan Almtuna släppa loss och skaka Hästen, eller är de nöjda med att vara sportsligt klara för Hockeyallsvenskan nästa säsong?

Spel om extrapoäng och en extra hemmamatch i kvalet
5. Södertälje 51 8 81
6. Västerås 51 6 81
7. Vita Hästen 51 10 78

Tre lag om sista kvalplatsen

Västervik, Mora och Tingsryd gör om den sista så viktiga kvalplatsen. Som vi skrev ovan har Västervik och Tingsryd hemmaplan. Västervik sitter i förarsätet med en poäng bättre än Mora och tre bättre än Tingsryd. Tingsryd har bäst målskillnad av de tre lagen.

Mora får det inte lätt, de möter seriesuveränen Björklöven borta. Ett Björklöven som egentligen inte har något att spela för. De har dock uttalat sig om att slå Färjestads poängrekord på 118 poäng, en poäng till och Björklöven är ensamma om rekordnoteringen.

Spel om en plats i kvalet
8. Västervik 51 -33 65
9. Mora 51 -34 64
10. Tingsryd 51 -26 62

Sista omgången

Så här spelas den sista omgången i Hockeyallsvenskan.

Vita Hästen-Almtuna
Kristianstad-Timrå
BIK Karlskoga-Modo
Björklöven-Mora
Västervik-Södertälje
AIK-Karlskrona
Tingsryd-Västerås

Så här spelas kvalet till SHL och så här spelas kvalet till Hockeyallsvenskan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN