Rubin stoppade 49 av 50 skott – rånade Västerås på poäng

Västerås bosatte sig i Tingsryds defensiva zon under stora delar av matchen men trots att Västerås sköt 50 skott gick bara ett igenom. Stor matchhjälte i Tingsryd? Målvakten Niklas Rubin som spelade sitt livs hockey när Tingsryd tog tre viktiga poäng.

Västerås och Tingsryd möttes under kvällen i ABB Arena Nord. Efter att Västerås bombarderat Niklas Rubin i Tingsrydsmålet kunde dock gästerna återvända hem med tre poäng efter att man vunnit med 1-3. Stor hjälte i bortalaget var såklart Rubin som totalt räddade 49 av 50 skott.

Redan i första perioden visade Västerås att man gick för segern. Men trots flertalet chanser fick man inte in pucken. Efter en mållös första period skulle historien upprepas och Niklas Rubin fick återigen skäl att jobba mellan stolparna. Skotten for runt omkring 21-åringen men hemmalaget fick bara inte hål på en storspelade målvakt. Men kallduschen skulle komma för Västeråsarna och efter ett powerplay för Västerås tar Tingsryd sin chans när man störtar mot målet under en kontring. Emil Forslund är sist på pucken och gästerna tar oväntat ledningen. Tingsrydsledning efter två perioder och skotten efter 40 minuter var hela 38-10. Skulle Västerås lyckas rädda upp det?

Slarv i powerplay grundlade segern för Tingsryd

Trycket fortsatte även i tredje perioden men Tingsryd hade istället en ledning man kunde spela på vilket gjorde Tingsrydsspelarna extra motiverade att skydda målet. Men med tio minuter kvar av matchen skulle man utöka ledningen. Efter slarv av Mikael Frycklund i powerplay kan Filip Owesson hitta en fristående Jacob Dahlström som kan prickskjuta in pucken från tekningscirkeln. Västerås försökte därefter komma i kapp och till slut fick man hål på Rubin sedan Hampus Larsson gjort mål. Tingsryd punkterade sedan matchen med mål i öppet mål av Jacob Dahlström med minuten kvar vilket betyder att forwarden blev tvåmålsskytt.

VIK Västerås HK – Tingsryds AIF 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
0-1 (38:13) Emil Forslund (Patrik Nilsson)
0-2 (49:38) Jacob Dahlström (Filip Owesson), spel fyra mot fem
1-2 (55:23) Hampus Larsson (Eddie Davidsson, Linus Svedlund)
1-3 (59:07) Jacob Dahlström, spel fem mot sex
Skott: 50-17 (16-5, 22-5, 12-7)
Tekningar: 37-21 (13-6, 11-9, 13-6)
Utvisningar: VIK: 2×2 TAIF: 4×2