PUBLIKFIASKOT: 637 åskådare såg AIK ta en sällsynt trepoängare
Foto: Henric Wauge
Efter sju raka förluster, såg 637 åskådare AIK ta en sällsynt trepoängare. Stor hjälte för AIK var den storspelande målvakten Mika Järvinen.

Endast 637 åskådare såg AIK vinna på Hovet på ondagskvällen. En sällsynt trepoängare, på 28 försök har det endast hänt fem gånger den här säsongen. Efter den sedvanliga segern efter ett tränarbyte hade AIK sju raka förluster och på 17 senaste matcherna har man endast mäktat med två trepoängare.

Järvinen

Värvningen av Mika Järvinen, på lån, från finska Sport har visat sig vara en succé, trots att han belv utbytt i sin första match. Det tog fyra matcher med sin nya klubb innan den rörlige finske målvakten fick ta sin första seger, med den nya klubben.

Försvaret

Sedan Bobo Simensen tog över som huvudtränare i AIK har laget jobbat stenhårt på defensiven. Det har tagit sin tid, men de senaste matcherna har laget sett mer och mer stabila ut bakåt.

Simensen är dessutom en mycket mer aktiv tränare i båset och tvekar inte att ta en tidig time out, om det skulle behövas.

Närmar sig

I och med segern med 2-0 närmar sig AIK, Västervik som ligger på den sista säkra platsen i Hockeyallsvenskan. Det skiljer nu endast åtta poäng upp till säker mark.

Förutom målvaktshjälten Järvinen får målskyttarna Henrik Rommel och Oscar Nord klä i sig rollen som matchhjältar.

Fotnot: Den officiella publisiffran meddelades aldrig under matchen.

Kommentarer

Kommentarer