Panternspelare stängs av tre matcher

IK Panterns center Kim Johansson bestraffas efter en kneeing i en match i HockeyAllsvenskan där Pantern mötte Björklöven den 27 november.

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn: Kim Johansson
Förening: IK Pantern
Matchdatum: 2016-11-27
Mellan: IK Pantern – IF Björklöven, HockeyAllsvenskan
Domare/Anmälare: Robin Karlsson
Avstängningsperiod: 2016-11-28 – 2016-12-09 , 3 matcher
Böter: 3 000:- betalas senast 2016-12-30,

BESLUT
Efter Match penalty i matchen mellan IK Pantern och IF Björklöven, HockeyAllsvenskan, den 27 november 2016 åläggs Kim Johansson, IK Pantern, följande straff för kneeing:
1. Avstängning fr.o.m. 28 november 2016 t.o.m. den 9 december 2016. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
2. Böter om 3000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.
Avstängningen bedöms motsvara 3 matcher.

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Kim Johansson och en videosekvens av händelsen.
Anmälan: Björklövens spelare har pucken i mittzon. Kim kommer med fart och ska dela ut en tackling, men kommer inte åt att tackla utan sätter ut sitt ben som träffar Björklövenspelaren. Ingen skada uppstår men risken för skada är mycket hög.
Kim Johanson: Jag vill börja med att be om ursäkt för situationen som inträffade under matchen mot Björklöven. Jag har inte för avsikt att träffa benet på Björklöven spelaren och är väldigt glad att han klarade sig undan någon skada. Jag är inte den typen av spelare om kör runt och söker dessa situationen vilket historiken visar då jag aldrig tidigare varit avstängd för något sådant här.
Men med det sagt så vill jag beskriva hur jag ser på situationen.
Vi har boxplay och får ut pucken ur zon, då väljer jag att sätta press på puckföraren. Jag kommer själv i högfart och med en bred stans vilket jag ofta har då det är min spelstil. Jag närmar mig puckföraren då han gör en kroppsfint åt höger från mitt håll, jag förflyttar då ihop mina ben och gör en liten/snabb sväng åt det hållet han är på väg, då väljer spelaren att dra tillbaka pucken åt andra hållet och göra en 360 när jag kommer åkande, vilket gör att jag får tillbaka min breda stans och försöker köra på Björklöven spelaren. Tyvärr så är hans ena ben kvar medan resten av kroppen har förflyttat sig vilket gör att jag kör på hans ben. Enligt min egen mening så sträcker jag inte ut benet för att medvetet köra över Björklöven spelarens ben utan jag tar en bred position för att kunna fullfölja min tackling.
Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Kim Johansson gjort sig skyldig till kneeing genom att rikta tacklingen mot motståndarens knä. Tacklingen är vårdslös. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara 3 matcher, inklusive den automatiska avstängningen som följer av ett match penalty. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden, förutom vad som anges härovan, särskilt beaktat följande nyckelfaktor:
• Tacklingen sker med hög fart
• Förseelsen innebär typiskt sätt stor skaderisk

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 153

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 17 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN