Pantern vann efter två mål av Nyström

IK Pantern tog emot IF Björklöven på Malmö Isstadion denna söndagseftermiddag. Matchen inleddes väldigt tempofattigt. Pantern skulle tack vare individuella prestationer vinna matchen med siffrorna 4-0.

Pantern hade puck-övertag stora delar av den första perioden och fick också med sig en ledningen efter mål av Jakob Karlsson. Tex Williamsson i hemmalagets mål stod för flera svettiga räddningar i den första perioden när Björklöven fullständigt drog ifrån i skottstatistiken. Men trots chanserna gick Pantern ur den första perioden med en ledning 1-0.

I den andra perioden tog Pantern över spelövertaget mer och mer och utökade också ledningen genom Oscar Nord. Strax innan periodens slut såg hemmalagets Erik Nyström till att utöka ledningen gånger två och ställningen skulle vara 4-0 efter två perioder. Fortsatt bra spel av hemmalagets målvakt Tex Williamsson i den andra perioden, som för närvarande ligger 2:a i målvaktsligan i HockeyAllsvenskan.

I den tredje perioden var det relativt avlägset spel från bägge lag. Björklövens oförmåga att vända matcher efter att ha hamnat i underläge med matchens första mål fortsätter. Det var tionde matchen den här säsongen som de släppte in första målet i matchen och de har inte vunnit någon av dem.
– Skönt att vinna. Vi vinner matchen välförtjänt efter 3 spelade perioder, sade målvaktshjälten Tex Williamsson till Hockeybladet.nu efter matchen.

Matchfakta:
1-0 (16.09) Jakob Karlsson (Erik Nyström, Mads Larsen)
2-0 (25.30) Oscar Nord (Martin Janohls, Mattias Elfström)
3-0 (35.25) Erik Nyström (Mattias Persson, Tommi Juntunen)
4-0 (37.01) Erik Nyström (Dennis Svensson)
Skottstatistik: 22-46
Utvisingar: IKP: 1×20 1×5 1×2 IFB: 1×2
Publik: 569
Domare: Robin Karlsson (Roland Gille, Robin Werner)

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN