Pantern ställs mot jumbon

Ikväll gästar seriens jumbo, nykomlingen Södertälje, Malmölaget Pantern. Fjolårets nykomling Pantern har tagit sig upp på tredje plats i HockeyAllsvenskan.

Södertälje har gått riktigt tungt så här långt och parkerar allra längst ner i tabellen med 38 poäng på 38 omgångar och 22 förluster på kontot. Pantern har samtidigt överraskat många och klättrat ända upp på tredje plats i tabellen. Pantern kommer från en förlust mot AIK på bortaplan och SSK förlorade senast mot bottenkonkurrenten Västerås med uddamålet.

Tidigare möten
IK Pantern – Södertälje SK 1–3
Södertälje SK – IK Pantern 3–4 PS

Samtidigt som Pantern har Filip Windler och Johan Björk som producerat framåt från backplats så har Södertälje SK HockeyAllsvenskans bästa målskytt i form av Anton Holm med sina 22 mål.

Poängbäst IK Pantern
Mattias Persson (7+13) 20 poäng
Dennis Svensson (10+9) 19 poäng
Sebastian Dyk (9+9) 18 poäng

Poängbäst Södertälje SK
Anton Holm (22+4) 26 poäng
Fredric Weigel (5+19) 24 poäng
Lucas Carlsson (9+11) 20 poäng

Målvakterna i huvudrollen

Hemmalaget Pantern har en av seriens bästa målvakter i Tex Williamsson, tvåa i målvaktsligan med näst bäst räddningsprocent (93.95%), flest räddningar och näst bäst siffror när det kommer till insläppta mål i snitt. Motståndarna Södertälje’s förstemålvakt Alexander Sahlin har fått stå på huvudet så här långt och räddat sitt lag ett flertal gånger men det är osäkert om han står ikväll.
– Ja där är det lite ovisst fortfarande. Sahlin var med på måndagens träning, vi hade även med en extramålvakt då. Idag är det en ny dag så vi får se vart Sahlin står, säger SSK’s Mats Waltin till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN