Pantern krossade Björklöven

Malmölaget Pantern tog kommandot redan i första perioden och hade koll matchen igenom och tog en övertygande seger borta mot Björklöven.

Det var toppen mot botten med fjärdeplacerade Pantern som gäster i T3 Center mot hemmalaget Björklöven, tredje sist i tabellen. Det var Adam Werner respektive Tex Williamsson som vaktade varsitt mål ikväll och det var den förstnämnda som fick släppa första pucken förbi sig. Patrik Blomberg satte sitt sjätte mål för säsongen till 0-1 framspelad av Johan Ivarsson efter ungefär åtta minuters spel. Det andra målet kom med 18 sekunder kvar av den första perioden. Martin Janohls satte 0-2 i powerplay framspelad av Lukas Haudum och Sebastian Dyk.

Stökig andraperiod

Skottstatistiken var jämn i den andra perioden men ställningen var fortsatt 0-2 i Panterns favör. Efter drygt halva perioden blev det stökigt och tre spelare från varje lag fick sätta sig i utvisningsbåset. Det stoppade dock inte Pantern från att utöka sin ledning. Oscar Nord satte sitt åttonde mål för säsongen assisterad av Andreas Söderberg och Jacob Cederholm med ungefär två minuter kvar till paus.

Pantern lugnar sig inte

Bortalaget gick in med en komfortabelt ledning i tredje perioden men de nöjde sig inte med en ledning på tre mål. Både 0-4och 0-5 skulle komma. Dennis Svensson satte det första av de två målen assisterad av Emil Sandin och Filip Windlert. Efter att Windlert assisterat till det målet så satte han det andra själv med drygt två minuter kvar.

Efter storförlusten så meddelade även Björklöven att man sparkar tränaren Markus Åkerblom.

IF Björklöven – IK Pantern 0-5 (0-2, 0-1, 0-2)
0-1 (08.17) Patrik Blomberg (Johan Ivarsson)
0-2 (19.42) Martin Janohls (Lukas Haudum, Sebastian Dyk)
0-3 (38.10) Oskar Nord (Andreas Söderberg, Jacob Cederholm)
0-4 (56.21) Dennis Svensson (Emil Sandin, Filip Windlert)
0-5 (57.58) Filip Windlert (Martin Janohls, Jesper Mångs)
Skott: 17-33 (5-15, 6-7, 7-11)