Olsson Trkulja vill spela upp moderklubben i SHL

Han är uppväxt i AIK och nu är han en av byggstenarna i AIK:s leading line. Hockeybladet träffade Daniel Olsson Trkulja inför matchen mot Pantern ikväll.

AIK är ett av favoritlagen i Slutspelsserien och de leds av en av HockeyAllsvenskans bästa kedjor. Tillsammans med kaptenen Christian Sandberg och Michael Lindqvist är Daniel Olsson Trkulja ett livsfarligt anfallsvapen.

– Vi har spelat ett tag tillsammans nu och vi hittar varandra bra, säger Daniel Olsson Trkluja till Hockeybladet.

Olsson Trkulja hyllar sina medspelare i kedjan som lyft laget till kval.

– Det är kul att spela med Sampa och Micke, vi gör det lätt för varandra. Micke är dessutom en av Allsvenskans mest underskattade spelare.

Vad var det då som vände trenden för AIK? Vad pratade de om för att vända det sjunkande skeppet? Satt de i spelarbussen hem från Småland med två förluster, 0–4 och 0–5, i bagaget och snackade?

– Vi pratade nog inte så mycket i spelarbussen hem från Oskarshamn. Vi snackades senare om att vi skulle knyta näven och visa oss själv att vi var bättre än tabelläget visade.

Kan vändningen ha något med Roger Melins avhopp att göra?
– Det kan det ha, vi sa till varandra att vi ska avsluta bra. Nu är det inte säkert att Roger slutar, men vi vill ge honom en bra avslutning.

En dröm för Olsson Trkulja

Men poäng i tretton raka matcher har AIK byggt upp en enorm svit och nu drömmer både spelare, ledare och supportrar om ett avancemang till SHL. Även om de inte säger det högt så syns det på dem att det kan gå. För Olsson Trkulja skulle det vara en dröm att få spela upp moderföreningen till den högsta serien.

– Det är så klart att jag vill spela i SHL med AIK. Det är en lång väg kvar och vi ska kriga varje match.

Pantern väntar i kväll, ett lag som Olsson Trkulja spelat många matcher mot.

– Jag gillar att spela mot Pantern, jag spelade många matcher mot dem när jag var i Kallinge/Ronneby i ettan. Nu blir det tufft, men vi ska vinna matchen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN