Nyförvärvet är inte redo för spel i streckmatchen

Det är inte bara att bekräfta en övergång och spelaren kan spela direkt, det får Västerås uppleva just nu. Klubben tvingas troligen spela kvällens match utan det senaste tillskottet.

I förra veckan meddelade HockeyAllsvenska Västerås att man värvat den kanadensiska centern Chris Langkow från Olimpija Ljubljana i den österrikiska ligan EBEL. Fansen har stora förhoppningar på klubbens nyförvärv och klubben hoppas han ska ta VIK över det negativa kvalstrecket.

När han gör debut är ännu oklart, det blir iallafall inte ikväll när Västerås tar emot Björklöven. Men klubbledningen i Västerås hoppas på honom till nästa vecka.
– Vi väntar fortfarande på klartecken från Migrationsverket och ligger på i den mån vi kan. Men det är svårt att få processen gå snabbare och vi får nog snällt vänta på vår tur. Därför kommer han till 99,9% inte spela mot Björklöven ikväll, utan vi siktar på att få honom klar till nästa veckas match mot Karlskoga, säger en av klubbens sportchefer Patrik Zetterberg till VLT.

”Hela värvningspengen gick inte åt”

Dagens match mot Björklöven kan man klassa som lite av en ångestmatch för båda lagen. Inför matchen skiljer det endast en poäng mellan lagen till bortalagets fördel. Björklöven som senast höll på att knipa poäng från seriesuveränerna Mora IK hemma i T3 Center, men fick se sig besegrade efter sent avgörande.

Om Västerås inte skulle lyckas ta sig över strecket ikväll kan ytterligare förstärkning vara på väg in. Zetterberg berättar för VLT att man sonderar marknaden efter ytterligare förstärkning.
– Hela värvningspengen gick inte åt på att få hit Langkow, så vi håller ögonen på marknaden fortfarande. Men det ska kännas helt rätt om vi ska värva ytterligare en spelare, så vi kommer inte kasta oss in i någonting.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN